Quantcast

Indijoje per dviejų traukinių avariją žuvo mažiausiai 24 žmonės

  • Teksto dydis:

Indijos Madhja Pradešo valstijoje dviem keleivių pilniems traukiniams nulėkus nuo bėgių, žuvo mažiausiai 24 žmonės, pranešė pareigūnai.

Gelbėtojai tamsoje ieškojo keleivių, kurie galėjo likti įstrigę traukiniuose, važiavusiuose priešingomis kryptimis, kai dalis jų vagonų nuvirto nuo bėgių važiuojant per tiltą, apgadintą šalies vidurio regioną apėmusių potvynių.

300 šimtai žmonių buvo išgelbėti po to, kai antras traukinys nulėkė nuo bėgių, praėjus vos kelioms minutėms po pirmojo sąstato avarijos netoli Hardos miesto antradienį apie 23 val. 30 min. vietos (21 val. Lietuvos) laiku, nurodė policija ir kiti pareigūnai.

„Žuvo 24 žmonės“, – sakė televizijai NDTV geležinkelių bendrovės regioninio padalinio direktorius Bijendra Kumaras (Bidžendra Kumaras).

Galutinis aukų skaičius „gali padidėti 1–2, bet tikiuosi, kad ne daugiau“, pridūrė jis.

Dar 25 žmonės buvo sužeisti per šias avarijas, nurodė gelbėtojai, pridūrę, kad traukinių vagonai nenukrito į upę.

Vienas traukinių važiavo iš finansų sostinės Mumbajaus ir tikriausiai įvažiavo į staigiai pakilusį vandenį ištvinusioje Mačako upėje – tuomet nuo bėgių nulėkė bent 4–5 jo vagonai, Geležinkelių ministerijos atstovas Anilas Saxena (Anilas Saksena) sakė Indijos televizijai.

Kitas keleivinis traukinys, važiavęs į Mumbajų iš rytinio Parnos miesto, irgi įvažiavo į vandenį, todėl nuo bėgių nuvirto jo lokomotyvas ir pirmieji 2–3 vagonai, pridūrė A.Saxena.

Pastarosiomis savaitėmis dideles Indijos teritorijas apėmė musoninės liūtys, dėl kurių kilo upių potvynių ir buvo užlieti keliai. Stichija nusinešė jau apie 180 žmonių gyvybių, daugiausiai šalies vakaruose ir rytuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių