Quantcast

Per Izraelio antskrydžius Gazoje žuvo 4 žmonės, tarp jų nėščia moteris ir vaikas

  • Teksto dydis:

Per du Izraelio antskrydžius Gazos Ruože antradienį žuvo vaikas ir trys moterys, viena kurių laukėsi, pranešė medikai.

Dvi moterys žuvo per antskrydį Gazos rytuose esančiame Zaituno rajone.

Per kitą antskrydį šiauriniame Beit Hanuno mieste žuvo nėščia moteris ir vaikas, nurodė gelbėjimo tarnybų atstovas spaudai Ashrafas al Qudra (Ašrafas Kudra).

Izraelio aviacija smogė daugiau nei 70 taikinių Gazos Ruože

Izraelis antradienį paryčiais subombardavo penkias mečetes, stadioną ir vieno velionio islamistų judėjimo „Hamas“ kovotojų vado namą Gazos Ruože, pranešė vienas palestiniečių anklavo policijos pareigūnas.

Per aviacijos antskrydžius griaudėję smarkūs sprogimai naktį nutvieskė dangų virš Gazos Ruožo oranžine spalva.

Bombų ir artilerijos sviedinių sprogimai, neretai pasigirsdavę kas kelias sekundes, susipynė su kvietimais į rytines pamaldas, aidinčiais iš mečečių garsiakalbių.

Antradienį paryčiais Izraelio aviacija atakavo daugiau negu 70 taikinių Gazos Ruože, įskaitant velionio „Hamas“ sukarinto sparno vado namą, penkias mečetes ir futbolo stadioną, sakė policijos atstovas Aymanas Batniji (Aimanas Batnidžis).

Pasak jo, Izraelio savaeigių artilerijos pabūklų sviediniai apgadino kelis namus palei Gazos Ruožo rytinę sieną, o dėl apšaudymo iš Izraelio karo laivų Viduržemio jūroje sudegė bent 19 žvejų laivų.

Šis intensyvus Izraelio puolimas buvo surengtas tuo metu kai JT vadovas Ban Ki-moonas (Ban Kimunas) ir JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) susitiko Kaire, siekdami pradėti iki šiol aukščiausio lygio spaudimą nutraukti jau dvi savaites trunkančius Izraelio ir „Hamas“ susirėmimus, per kuriuos žuvo bent 570 palestiniečių ir 29 izraeliečiai.

JT nurodė, jog dauguma žuvusių palestiniečių – civiliai, tarp jų dešimtys vaikų. Tuo tarpu Izraelio armija nurodė, kad dar du kariai žuvo per susirėmimus su „Hamas“ kovotojais, o bendras nuo liepos 8-osios žuvusių karių skaičius padidėjo iki 27. Taip pat žuvo du civiliai izraeliečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių