Quantcast

Floridoje paskelbta nepaprastoji padėtis – artėja atogrąžų audra „Erika“

  • Teksto dydis:

Atogrąžų audra „Erika“ kelia „didžiulę grėsmę visai valstijai“, pareiškė JAV Floridos valstijos gubernatorius Rickas Scotas (Rikas Skotas) ir paskelbė nepaprastąją padėtį valstijoje.

Minima audra šį JAV pusiasalį gali pasiekti pirmadienį. R.Scottas savo pranešimą paskelbė, vos tik sinoptikai patikslino „Erikos“ judėjimo trajektoriją ir prognozavo, kad audra smogs pietinei Floridos daliai ir slinks toliau į šiaurę.

Išankstinis nepaprastosios padėties paskelbimas suteikia R.Scottui bei kitiems valstijos pareigūnams didesnių įgaliojimų, siekiant tinkamai pasiruošti sutikti audrą.

Toks įsakas leidžia pasitelkti Nacionalinę gvardiją ir užtikrinti laisvą gelbėjimo transporto judėjimą valstijoje.

Uraganų Florida išvengia jau 10 pastarųjų metų. Naujausios orų prognozės rodo, kad virš sausumos užslinkdama „Erika“ liks atogrąžų audra, nesustiprės iki uragano.

Pasidžiaugęs, kad jo vadovaujamą valstiją lydi sėkmė, R.Scottas vis dėlto perspėjo gyventojus sekti žinias ir rengtis blogiausiam. Kai kuriose valstijos dalyse vis dar atsigaunama nuo šią vasarą stiprių liūčių sukeltų potvynių.

Penktadienį „Erika“ talžė Puerto Riką ir nusinešė mažiausiai keturias gyvybes.

Audros centras buvo maždaug už 90 mylių (140 km) į rytų pietryčius nuo Santo Domingo, Dominikos Respublikos sostinės, ir judėjo į vakarus 17 mylių per valandą (27 km/h) greičiu, o audros vėjų greitis siekė 50 mylių per valandą (80 km/h).

Ketvirtadienį „Erika“ pasitraukė iš Dominikos Sandraugos rytinėje Karibų baseino dalyje, Mažųjų Antilų salyne. Dominikos salos viešųjų darbų ministras Ianas Pinardas (Ajenas Pinaras) sakė televizijos CBS naujienų laidai, kad audra nusinešė mažiausiai 20 gyvybių, dar daugiau yra dingusių.

„Šalis žiauriai nuniokota“, – kalbėjo jis per TV6, Trinidado televiziją.

Dominikos salos Gud Houpo gyvenvietėje iš patvinusių vandenų ir purvo nuošliaužų ištrauktas pagyvenusio vyro ir dviejų vaikų lavonai, pranešama tinklalapyje dominican.net.

Tuo tarpu audrą„Erika“ artėja prie Dominikos Respublikos Haičio (Espanjolos) saloje, kurioje paskelbtas aukščiausias raudonasis pavojus.

Laukiant itin didelių bangų, uždaryti paplūdimiai, laivams uždrausta plaukti iš uostų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių