Quantcast

Estijoje autobusui susidūrus su vilkiku iš Lietuvos žuvo žmogus, dar 13 sužeisti

  • Teksto dydis:

Estijos šiaurės rytinėje Rytų Virumos apskrityje vienas žmogus žuvo, o dar 13 buvo sužeisti, kai bendrovės „Lux Express“ autobusas anksti pirmadienį susidūrė su vilkiku iš Lietuvos, o šis incidentas yra jau antroji šios kompanijos autobuso avarija tame pačiame regione per trumpesnį negu dviejų savaičių laikotarpį, pranešė policija.

Apie 1 val. nakties vietos (ir Lietuvos) laiku policija gavo pranešimą, kad autobusas, važiavęs iš Sankt Peterburgo į Rygą, kelyje Jehvis–Tartu susidūrė su vilkiku. Per avariją žuvo autobuso vairuotojas, 49 metų Latvijos pilietis, o 13 sužeistų žmonių išvežti į ligoninę.

Kaip rodo preliminarūs duomenys, Jehvio kryptimi važiavęs sunkvežimis su Lietuvos registracijos numeriais tapo nevaldomas slidžiame kelio ruože, išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su autobusu, kuriame buvo 19-a keleivių ir du vairuotojai.

Tarp autobusu važiavusių žmonių buvo po devynis Rusijos ir Latvijos piliečius, taip pat du Estijos piliečiai.

40-metis sunkvežimio vairuotojas per avariją nenukentėjo.

Pasak pareigūnų, dviejų sužeistųjų būklė - sunki.

„Žuvęs vairuotojas buvo Latvijos pilietis. Iš autobuse buvusių žmonių nenukentėjo du Estijos, du Latvijos ir du Rusijos piliečiai“, – sakė BNS Rytų Virumos prefektūros atstovas.

Pareigūnai nurodė, kad kelias avarijos vietoje buvo labai slidus dėl plikledžio, bet abiejų transporto priemonių padangos atitiko reikalavimus. Nustatyta, kad sunkvežimio vairuotojas buvo blaivus, o žuvusio autobuso vairuotojo blaivumą turės nustatyti ekspertai.

Sausio 29 dieną kitas „Lux Express“ autobusas, važiavęs iš Rygos į Sankt Peterburgą, tuojau po vidurnakčio nulėkė nuo kelio ir apvirto. Tąsyk buvo sužeisti 12 iš 28 autobuse buvusių žmonių, iš jų du sunkiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių