Quantcast

ESBO reiškia susirūpinimą dėl žiniasklaidos padėties Kryme

  • Teksto dydis:

Žiniasklaidos laisvės padėtis Kryme blogėja, prieš metus Rusijai aneksavus šį Juodosios jūros pusiasalį, lig šiol klesti „didelį nerimą keliančios“ ir kai kada smurtinės represijos prieš nepriklausomus balsus, pranešė Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO).

„Tebesitęsiantis laisvosios žiniasklaidos ardymas Kryme ir susidorojimas su nepriklausomais bei kritikuojančiais balsais kelia didelį nerimą ir susirūpinimą“, – sakė ESBO žiniasklaidos laisvės atstovė Dunja Mijatovič.

„Tiesa tampa pirmąja auka krizės laikais, ir tai neabejotinai taikytina Krymui. Raginu visus atsakinguosius sustabdyti žiniasklaidos cenzūrą ir užtikrinti žurnalistų saugumą“, – sakoma D.Mijatovič pranešime.

D.Mijatovič, kuri lankėsi Kryme praėjusių metų kovą, sakė, kad per pastaruosius metus, kai Rusija aneksavo šią Ukrainos teritoriją, joje buvo užblokuoti visi Ukrainos televizijos kanalai, kuriuos pakeitė Rusijos televizijos transliacijos.

Mažiausiai 13 nepriklausomų žiniasklaidos kanalų, laisvai samdomų žurnalistų ir tinklaraštininkų sulaukė „grasinimų, puldinėjimų, buvo fiziškai užpulti, neįleidžiami, tardomi ir grobiami“, o jų įranga – konfiskuojama arba sugadinama, pažymėjo D.Mijatovič.

Šešių žiniasklaidos kanalų ir nevyriausybinių žiniasklaidos organizacijų biuruose buvo atliktos kratos, o kai kuriais atvejais buvo konfiskuota ir jų įranga. Krymo totorių žiniasklaidos priemonėms taikoma „didelio masto cenzūra“, o jų darbuotojai tampa teisėsaugos reidų taikiniu ir yra suiminėjami, pridūrė ESBO atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
nesamones nesnekekite Kryme viskas gerai ten zmones geriau gyvena negu mes ziurekime save ir lai musu valdzia baigia siaubinga propoganda as ten buvau ir maciau koks gyvenimas ir geda musu valdziai kad mes taip skurdziai gyvenam

zzzzz

zzzzz portretas
O KA GAL LIETUVOJE GERESNE,BOBUCIU NESAMONES SKELBIA O TEISYBES NESAKO VISKAS TIK TUSTI PAISTALAI BE YRODIMU

Kaip supratau

Kaip supratau portretas
Kaip supratau čia rašė apie Ukrainą ir įsivėlus klaidai parašė - Krymas. Pas mus tokia pati padėtis Lietuvoje, kurią čia aprašė. Gal rašė apie Lietuvą, bet suklydo įrašydami ne tą valstybės pavadinimą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių