Quantcast

Džihadistų vadeivos našlė prisidėjo prie amerikietės nužudymo

  • Teksto dydis:

Džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) velionio finansų vadovo Abu Sayyafo (Abu Sajafo) našlei pirmadienį buvo pareikšti kaltinimai dėl vaidmens pagrobtos JAV pagalbos darbuotojos Kaylos Mueller (Kailos Miuler) nužudyme praeitais metais.

25 metų Nisreen Assad Ibrahim Bahar (Nisrin Asad Ibrahim Bahar), dar žinoma kaip Umm Sayyaf (Um Sajaf), kaltinama susimokiusi teikti pagalbą ekstremistams, prievarta laikiusi K.Mueller ir kitas įkaites savo namuose, kur amerikietė esą patyrė IS vyriausiojo lyderio Abu Bakro al Baghdadi (Abu Bakro Bagdadžio) lytinę prievartą.

N.A.I.Bahar pripažino, kad A.B.al Baghdadi „paėmė“ K.Mueller, kai ji buvo kalinama sutuoktinių Sayyafų namuose, sakydama, kad su amerikiete buvo elgiamasi kaip su verge, nurodė JAV federaliniai prokurorai.

IS kovotojai teigia, kad K.Mueller, kuri buvo pagrobta Sirijos šiauriniame Alepo mieste 2013 metų rugpjūtį, žuvo 2015-ųjų vasarį per koalicijos aviacijos smūgį, palaidojusį ją po griuvėsiais.

JAV pareigūnai sako, kad tos 26 metų pagalbos darbuotojos mirties aplinkybės išlieka neaiškios.

Abu Sayyafas buvo nukautas 2015 metų gegužę per JAV specialiųjų pajėgų reidą pilietinio karo krečiamoje Sirijoje.

Per tą pačią operaciją buvo sučiupta N.A.I.Bahar, o JAV kariai taip pat išgelbėjo jauną moterį, priklausančią jazidų religinei mažumai, ir rado Abu Sayyafo buveinėje didelį šaunamųjų ginklų arsenalą, sakoma teismo dokumentuose.

K.Mueller ir kitos pagrobtos moterys „kai kada buvo laikomos surakintos antrankiais, uždarytos užrakintuose kambariuose ir kasdien gaudavo nurodymus, susijusius su jų veikla, judėjimu ir laisve“, – sakoma kaltinamajame akte, pateiktame federaliniam teismui Virdžinijoje.

„Būdama nelaisvėje Kayla Jean Mueller (Kaila Džin Miuler) buvo lytiškai išnaudojama Baghdadi, kuris versdavo ją santykiauti su juo“, – nurodoma dokumente.

N.A.I.Bahar pripažino, kad buvo atsakinga už įkaičių kalinimą, kai jos vyras išvykdavo, rūpindamasis IS reikalais, ir kad jų namuose kai kada apsistodavo A.B.al Baghdadi ir kiti jo grupuotės nariai.

Jeigu būtų pripažinta kalta, N.A.I.Bahar gali būti įkalinta iki gyvos galvos. Dabar ji yra laikoma suimta Irake ir laukia teismo dėl teroristinės veiklos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių