Quantcast

IS džihadistai prisėmė atsakomybę dėl išpuolio Ansbache

  • Teksto dydis:

Prieglobsčio Vokietijoje prašęs siras, kuris susisprogdino neįleistas į muzikos festivalį Ansbache, buvo pagirtas grupuotės „Islamo valstybė“, kuri pavadino jį savo „kariu“, pranešė pirmadienį su džihadistais susijusi naujienų agentūra „Amaq“.

Pasak agentūros vienas IS „vidaus šaltinis“ sakęs, kad sekmadienį Ansbache susisprogdinęs ir 15 žmonių sužeidęs vyras, „buvo Islamo valstybės kareivis“, kuris veikė, „atsiliepęs į raginimus pulti valstybes, priklausančias koalicijai, kuri kovoja su IS“.

Vokietijos teisėsauga pirmadienį pranešė, kad Ansbache susisprogdinusio savižudžio siro mobiliajame telefone rasta vaizdo medžiaga, kurioje jis „prisiekė ištikimybę“ džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ lyderiui.

„Užpuoliko pradarytame vaizdo įraše, kuris rastas jo mobiliajame telefone, grasinama surengti išpuolį“, – sakė žurnalistams Bavarijos vidaus reikalų ministras Joachimas Herrmannas (Joachimas Hermanas).

„Tada jis paskelbė Alacho vardu, kad jis prisiekė ištikimybę džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ lyderiui Abu Bakrui al-Baghdadi (Abu Bakrui Bagdadžiui) ir paskelbė keršto aktą prieš vokiečius, nes jie stovi skersai kelio islamui“.

Šis išpuolis buvo jau trečias per savaitę sukrėtęs Vokietiją. Penktadienį iraniečių kilmės 18-metis viename Miuncheno prekybos centre nušovė devynis žmones, dar dešimtys buvo sužeisti.

Prieš savaitę pirmadienį peiliu ir kirviu ginkluotas jaunuolis sužeidė keturis žmones, užpuolęs juos traukinyje netoli Viurcbergo, taip pat Bavarijos žemėje. Šis prieglobsčio ieškojęs 17-metis buvo nušautas policijos, kai spruko iš įvykio vietos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
IS DŽIHADISTAI PRISĖMĖ ATSAKOMYBĘ DĖL IŠPUOLIO ANSBACHE ....... ar tikrai PRISĖMĖ..????!... o gal prisiėmė ????.?.???!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių