Quantcast

Du naikintuvo pilotai katapultavosi virš Raudonosios jūros

Du Saudo Arabijos pilotai penktadienį katapultavosi virš Raudonosios jūros, kai sugedo jų naikintuvas, ir buvo išgelbėti, padedant JAV pajėgoms, pranešė valstybinė žiniasklaida.

„Vakar vakare lėktuvą F-15S ištiko techninis gedimas virš Raudonosios jūros; du pilotai buvo priversti pasinaudoti savo gelbėjimosi krėslais“, – valstybinė naujienų agentūra SPA citavo vieną Gynybos ministerijos pareigūną.

„Šlovė Dievui, pilotai buvo išgelbėti, koordinuojant veiksmus su amerikiečiais. Abiejų pilotų būklė gera; jie gerai nusiteikę“, – pridūrė pareigūnas.

Vienas JAV gynybos pareigūnas penktadienį sakė, kad Amerikos kariškiai išgelbėjo du Saudo Arabijos pilotus tarptautiniuose vandenyse sraigtasparniu, atskridžiusiu iš Džibučio uostamiesčio, kai Saudo Arabija paprašė pagalbos.

Saudo Arabija vadovauja arabų ir Persijos įlankos šalių koalicijai, kuri penktadienį jau antrą dieną iš eilės bombardavo iš oro Irano palaikomų husiais vadinamų šiitų sukilėlių objektus kaimyniniame Jemene, kur įsiplieskė sukilimas prieš Rijado palaikomą prezidentą Abdrabuh Mansurą Hadi (Abdrabu Mansurą Hadį).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių