Quantcast

Donecko separatistai teigia baigiantys sunkiosios ginkluotės atitraukimą

  • Teksto dydis:

Donecko prorusiški separatistai šeštadienį baigia sunkiosios ginkluotės atitraukimą nuo fronto linijos, kaip numatyta pagal vasario 12 dieną sudarytą paliaubų susitarimą, pareiškė kovotojų atstovas Eduardas Basurinas.

Separatistų paskelbtos Donecko „liaudies respublikos“ pajėgos „baigia sunkiosios ginkluotės atitraukimą į užnugario rajonus“, E.Basurinas sakė žurnalistams.

Pasak jo, „atitraukta iš viso 21 artilerijos grupė“.

„Vakar buvo atitrauktos keturios reaktyvinės grupės – 20 (salvinės raketų ugnies) sistemų „Grad“, – pridūrė E.Basurinas.

Jis ragino Kijevo vyriausybės pajėgas taip pat atitraukti savo sunkiąją ginkluotę.

„Iki šiandienos (Ukrainos vyriausybės pajėgos) atitraukė tik apie 15 proc. karinės technikos. Be to, nebuvo ESBO (Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos) kontrolės, o technika jų pusėje buvo atitraukiama į pozicijas, iš kurių ji gali būti grąžinta per valandą“, – teigė separatistų atstovas.

Jis taip pat tvirtino, kad Kijevo vyriausybės toliau telkia pajėgas Rytų Ukrainoje.

„Turime duomenų, kad Ukrainos pusė telkia techniką Donecko ir pietų kryptimis“, – sakė E.Basurinas.

Atstovas nurodė, kad separatistai per pastarąją užfiksavo 11 atvejų, kai buvo apšaudyta jų kontroliuojama teritorija Donecko srityje, įskaitant keturis apšaudymus iš minosvaidžių.

„Iš Avdijivkos ir Piskų pusės Ukrainos kariškiai tęsia provokuojančius apšaudymus. Dėl to teko sustabdyti žuvusių Ukrainos karių palaikų paieškas Donecko oro uosto naujajame terminale“, – sakė E.Basurinas.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeDoneckasseparatistaiUkraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
fašistinės chuntos gerbėjų ir lietuvoje yra,tik visa laimė,kad ne tike kiek ukrainoje

troliui kęstui Br.

troliui kęstui Br. portretas
na ir ką? galvoji, kad įkąsi, bet nesistenk, turim ir turėsim tiek karių, kiek reikės, tokie, kaip tu, parsidavėliai putleristai tik mėšlui rinkti tinkate, todėl skubink kuo greičiau pas savo darbdavį, putlerį ligonį. Ten renkasi viso pasaulio atmatos, įskaitant ir tave, kremline žiurke.

VYCKA

VYCKA portretas
NA PABŪKLŲ KOVOJANTIEMS UŽ GYVENIMĄ,PATS PARAŠA PADOVANOJO,PASIŲSDAMAS MĖSMALĖN VAIKUS.TIE IŠSIGANDĘ SPRUKDAVO,PALIKĘ KOVOS MAŠINAS.VIEN DEBALCEVE DABAR TIEK TECHNIKOS PRISIRINKO,O ŠAUDMENIS VAGONAIS GALĖJO VEŽTI.JEI NORI ŽUDYTI,TAI TURI BŪT PASIRUOŠĘS IR MIRTI.MATAU UKROPŲ KARIAI DAR TO NESUPRANTA.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių