Quantcast

Dideli potvyniai Mianmare trukdo gelbėjimo darbams

  • Teksto dydis:

Dideli potvyniai visame Mianmare šeštadienį trukdo vykdyti gelbėjimo darbus, o tūkstančiai gyventojų, dėl smarkių liūčių pakilus vandens lygiui ir žuvus mažiausiai 27 žmonėms, glaudžiasi vienuolynuose.

Musoninės liūtys pastarosiomis savaitėmis pliaupė didžiuliuose plotuose; sunaikinta dešimtys tūkstančių namų ir dirbamų laukų, gyventojai liko atkirsti atokiuose kaimuose. Ši stichinė nelaimė yra sunkus išbandymas ribotoms vyriausybinėms pagalbos operacijoms.

„Diduma šalies dabar užlieta“, – sakė Socialinio aprūpinimo ministerijos pareigūnas, kuris nenorėjo skelbti savo pavardės. Jis paaiškino, kad 13 iš 14-os Mianmaro provincijų ir regionų yra paveikti staigių potvynių, pakilusio vandens lygio ir žemės nuošliaužų.

Mianmaro valdžios ir vietos pagalbos grupių gelbėtojams „sunku pasiekti potvynių apimtus rajonus“, sakė minėtas pareigūnas, kuris pridūrė, kad dėl sutrikusių komunikacijų negalima patikslinti žuvusiųjų skaičiaus, kuris ketvirtadienį buvo 27.

Vakarų Rakhainų ir Čino valstijos yra tarp keturių labiausiai nukentėjusių rajonų; penktadienį prezidentas Theinas Seinas (Teinas Seinas) paskelbė jas „nacionaliniais stichinės nelaimės paveiktais regionais“, pranešė valstybės remiamas laikraštis „Global New Light of Myanmar“ (GNLM).

Šie regionai patyrė „didžiulius sugriovimus ir susiduria su sunkumais grįždami prie normalių sąlygų“, pranešė GNLM, remdamasis vyriausybės pranešimu.

Mianmarą kasmet pasiekia musoninės liūtys, kurios yra gyvybiškai svarbios ūkininkams, bet taip pat gali sėti mirtį – žemės nuošliaužomis ir staigiais potvyniais.

Šiemetiniai potvyniai sunaikino mažiausiai 12 tūkst. ha pasėlių ir pakenkė dar 29 tūkst. ha, pranešė GNLM.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių