Quantcast

Dėl grasinimų susprogdinti du JAV lainerius kilo naikintuvai

  • Teksto dydis:

Dėl grasinimų susprogdinti du JAV oro bendrovių lėktuvus šeštadienį buvo skubiai pakelti Šiaurės Amerikos oro gynybos naikintuvai, kurie tuos lainerius palydėjo iki jų kelionės tikslo – Atlantos miesto, pranešė oro uosto atstovas.

Abu lėktuvai saugiai nutūpė Hartsfieldo–Jacksono (Hartsfildo–Džeksono) tarptautiniame oro uoste, bet jokių bombų juose nebuvo rasta, todėl oro uostas grįžo prie normalaus darbo, sakė atstovas Reese‘as McCranie (Risas Makreinis).

Grasinimai bendrovės „Delta Air Lines“ 1156-uoju reisu iš Portlando Oregone skridusiam lėktuvui ir „Southwest Airlines“ 2492-uoju reisu iš Milvokio Viskonsine skridusiam laineriui atrodė įtikinami, sakė R.McCranie.

Atlantos televizija „WSB-TV News“, neįvardijusi savo šaltinio, pranešė, kad grasinimai buvo paskelbti per socialinį tinklą „Twitter“.

Nei Federalinis tyrimų biuras (FTB), kuris vadovauja šio incidento tyrimui, nei oro uostas nepatvirtino tų grasinimų šaltinio.

Šiaurės Amerikos aerokosminės gynybos vadovybė (NORAD) pakėlė naikintuvus iš McEntire’o (Makintairo) jungtinės Nacionalinės gvardijos bazės Pietų Karolinoje, sakė NORAD atstovas Prestonas Schlachteris (Prestonas Šlakteris). Pasak jo, laineriams leidžiantis kiekvieną iš jų lydėjo po du naikintuvus.

„Southwest Airlines“ pareiškime sakoma, kad jos lėktuve buvo 86 keleiviai ir kad jie buvo pakartotinai tikrinami.

„Delta Air Lines“ atstovo elektroniniame laiške sakoma, kad su šiuo incidentu susijęs bendrovės lėktuvas gali skraidinti 180 keleivių, bet nenurodoma, kiek žmonių jame buvo to skrydžio metu.

Incidentas įvyko praėjus penkioms dienoms po to, kai buvo pagrasinta susprogdinti bombas kituose dviejuose „Delta“ lėktuvuose. Vienas jų skrido iš San Fransisko į Johno F.Kennedy (Džono F.Kenedžio) tarptautinį oro uostą Niujorke, o kitas – iš Niujorko į Tel Avivą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

surasti

surasti portretas
tuos grasintojus ir kas jie bebūtų, susidoroti nedelsiant. Manau, kad karinė žvalgyba netruks surasti grasintojų asmenybes.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių