Quantcast

Dėl 1982 metų išpuolio išduoti orderiai trims įtariamiesiems

  • Teksto dydis:

Prancūzija išdavė tarptautinius arešto orderius trims asmenims, įtariamiems prisidėjus prie kruvino išpuolio viename Paryžiaus žydų restorane 1982 metais, trečiadienį pranešė šaltinis teisme.

Trys Jordanijoje, Norvegijoje ir Vakarų Krante gyvenantys įtariamieji paskelbti po ilgai vykusio tyrimo dėl išpuolio „Chez Jo Goldenberg“ restorane, per kurį šeši žmonės žuvo ir 22 buvo sužeisti.

Išpuolis buvo surengtas 1982 metų rugpjūčio 9 dieną Paryžiaus centre esančiame daugiausia žydų gyvenamame Marė rajone. Pirmiausia į ten esantį sausakimšą restoraną buvo mesta granata, o tada į vidų įėję du vyrai pradėjo šaudyti į maždaug 50 ten buvusių žmonių.

Manome, kad šį išpuolį, dėl kurio kaltinama palestiniečių kovotojų grupuotė „Abu Nidalo organizacija“, surengė trys – penki vyrai.

Bėgdami iš įvykio vietos gatvėje užpuolikai apšaudė praeivius, naudodami Lenkijoje pagamintus automatinius ginklus „WZ-63“.

Tarptautiniai arešto orderiai išduoti Vakarų Kranto Ramalos mieste gyvenančiam 59 metų įtariamajam, 56 metų įtariamajam iš Norvegijos ir 62 metų – iš Jordanijos.

Orderius dėl jų arešto vasario 20 dieną išdavė kovos su terorizmu bylas nagrinėjantis teisėjas Marcas Trevidicius (Markas Trevidičius), kuris dabar vadovauja tyrimo procesui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių