Quantcast

Turkija siųs antžemines pajėgas į Siriją, jei „bus būtina“

  • Teksto dydis:

Turkija yra pasiruošusi siųsti savo antžemines pajėgas į Siriją, jeigu bus būtina, trečiadienį pareiškė ministras pirmininkas Ahmetas Davutoglu (Achmetas Davutohlu).

„Jeigu bus būtina, mes siųsime sausumos pajėgas“, – sakė A.Davutoglu interviu televizijai „Al-Jazeera“, paklaustas, ar Turkija svarsto savo pajėgų siuntimo į Siriją galimybę, džihadistams jau kelias savaites apšaudant raketomis Turkijos teritoriją.

„Esame pasiruošę imtis visų reikiamų priemonių Turkijoje ir už jos ribų, kad užtikrintumėme savo pačių saugumą“, – cituodama ministrą rašo „Al-Jazeera“ turkiška interneto svetainė.

Turkijos pasienyje esančiame Kiliso regione, kuris yra prie „Islamo valstybės“ (IS) kontroliuojamų Sirijos rajonų, nuo sausio mėnesio nuo džihadistų raketų žuvo jau 20 žmonių.

Turkijos artilerija atsakydama taip pat per sieną apšaudo IS džihadistus, tačiau nekalba apie savo pajėgų siuntimą.

JAV vadovaujamos su IS kovojančios koalicijos bepiločiai taip pat vykdo misijas iš Indžirliko oro bazės Turkijos pietinėje dalyje, bombarduodami IS taikinius.

Paklaustas, ar Turkija galėtų vienašališkai imtis veiksmų prieš IS, A.Davutoglu sakė, kad Turkija turi teisę gintis nuo šios džihadistų grupuotės, kaip numato JT rezoliucijos.

„Bet mes vis tiek esame linkę į tarptautinį sutarimą. Kadangi IS yra problema, kuri liečia visą pasaulį“, – pridūrė jis.

Anksčiau Turkija ne kartą sakė esanti pasiruošusi pradėti antžemines operacijas Sirijoje, tačiau norėtų tai daryti bendradarbiaudama su sąjungininkėmis Vakaruose ir Persijos įlankoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių