Quantcast

Mūšis dėl valdžios: D. Trumpas išvadintas fašistu

  • Teksto dydis:

JAV Naujosios Meksikos valstijoje antradienio vakarą per protestus šalia Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) rinkimų kampanijos renginio vietos prasiveržė smurtas, demonstrantams ėmus svaidyti į policijos pareigūnus degančius marškinėlius, plastikinius butelius ir kitus daiktus, vartyti šiukšlių dėžes ir versti užtvaras.

Policija per neramumus prie Albukerkio suvažiavimų centro prieš įsiautėjusią protestuotojų minią panaudojo ašarines dujas ir dūmų granatas.

Renginio metu numanomas Respublikonų partijos kandidatas buvo nekart pertrauktas protestuotojų, kurie triukšmavo, laikė iškėlę plakatus su užrašais „Trumpas yra fašistas“ bei „Išgirdome pakankamai“ ir priešinosi išvedami policijos pareigūnų.

Vieną protestavusią moterį apsaugos darbuotojai jėga išvilko iš žiūrovams skirtos tribūnos. Kiti protestuotojai tuo metu grūmėsi su apsaugininkais, mėginusiais išvesdinti juos iš suvažiavimų centro, kuriame buvo susirinkę tūkstančiai D.Trumpo šalininkų.

Verslo magnatas į protestus reagavo jam įprasta maniera, davęs nurodymus apsaugos darbuotojams išvesti protestuotojus ir išjuokęs jų veiksmus.

„Keliaukite į namus pas mamytę“, – pasišaipė jis.

Tuomet D.Trumpas, žiūrėdamas į vieną iš protestuotojų, paklausė: „Kiek metų šitam vaikiui?“ Ir pats atsakė: „Jis tebenešioja sauskelnes“.

Tuomet milijardieriaus šalininkai ėmė skanduoti: „Pastatyk tą sieną!“

Per grumtynes buvo išdaužtos stiklinės suvažiavimų centro įėjimo durys. Prie pastato susirinkę protestuotojai perlipo užtvaras ir susirėmė su riaušių policija. Jie taip pat degino marškinėlius ir kitus daiktus su mėgstamu D.Trumpo posakiu: „Vėl paverskite Ameriką didžia“.

Tai buvo pirmasis D.Trumpo apsilankymas Naujojoje Meksikoje rinkimų kampanijos metu.

Valstijos gubernatorė Susana Martinez (Susana Martines), kuri yra vienintelė gubernatorė lotynų amerikietė ir vadovauja Respublikonų gubernatorių asociacijai, griežtai kritikavo verslo magnato pasisakymus apie imigrantus ir pasmerkė jo raginimą JAV ir Meksikos pasienyje pastatyti sieną.

Valstijos vadovė D.Trumpo renginyje nedalyvavo ir dar nepareiškė palaikymo jo kandidatūrai.

D.Trumpas sakė, kad Naujojoje Meksikoje triskart padaugėjo žmonių, gyvenančių iš socialinių pašalpų, ir paragino S.Martinez geriau dirbti savo darbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ww

ww portretas
Dar vienas susireiksmines pinigu maisas! Nejaugi amerikieciai issirinks ji prezidentu? Butu neitiketina,nes turetu nugaleti sveikas protas. Tai jis,galu gale, Trampas ar Trumpas. Vienur rasoma vienaip, kitur - kitaip?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių