Quantcast

Britanija ir Prancūzija: būsimoje Sirijos valdžioje B. al- Assadui nėra vietos

  • Teksto dydis:

Dabartinis Sirijos lyderis Basharas al-Assadas (Bašaras Asadas) negali „patikimai“ veikti jokioje būsimoje vyriausybėje, kuriai teks kovoti su šalyje veikiančia džihadistų grupuote „Islamo valstybė“, pareiškė penktadienį Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos diplomatijų vadovai.

B.al-Assadas „kursto neteisybę, netvarką ir ekstremizmą“ Sirijoje, sakoma bendrame Britanijos užsienio reikalų sekretoriaus Philipo Hammondo (Filipo Hamondo) ir jo kolegos prancūzo Laurent'o Fabiuso (Lorano Fabijuso) pasirašytame vedamajame, paskelbtame laikraščiuose „Le Monde“ ir „Al-Hayat“.

Tvirtinama, kad B.al-Assadas stengiasi reabilituoti savo viešą įvaizdį, nors konfliktas Sirijoje jau beveik ketverius metus vis dar tęsiasi, nusinešęs mažiausiai 210 tūkst. gyvybių ir iš namų išvaręs beveik 12 milijonų žmonių.

„Mūsų pačių valstybių saugumui mes turime nugalėti ISIL („Islamo valstybę“) Sirijoje. Mums reikia partnerio Sirijoje, kad kartu su mumis veiktų prieš ekstremistus; todėl reikia politinio susitarimo tarp Sirijos partijų, einančių į vienybės vyriausybę Sirijoje“, - rašoma vedamajame.

„Mums akivaizdu, kad B.al-Assadas negalėtų patikimai dalyvauti jokioje tokioje administracijoje“, - pažymima jame.

Viena Prancūzijos parlamentarų grupė, privačiai aplankiusi B.al-Assadą Damaske, penktadienį nurodė, kad Sirijos lyderis „tikisi nebebūsiąs izoliuotas, kai gresia terorizmas“.

Tačiau šį vizitą pasmerkė Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) ir ministras pirmininkas Manuelis Vallsas (Manuelis Valsas).

„Siūlyti Assadą sprendimu ekstremistams (įveikti) reiškia nesuprasti ekstremizmo priežasčių“, - sakoma vedamajame.



NAUJAUSI KOMENTARAI

va taip

va taip portretas
O ka britanija ir prancuzija sprendzia kas bus valdzioj Sirijoi o ne Sirijos liaudis?Europos laukiniai neturi kisti savo kvailus snukius i svetimas salys.Savo reikalu neuztenka?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių