Quantcast

Belgijoje sulaikyti du įtariamieji, galbūt planavę ataką šalyje

  • Teksto dydis:

Belgijos kovos su terorizmu policija suėmė du vyrus „įtariamus planavus ataką“ šalyje, po vėlai penktadienį vakare antiteroristinių bylų teisėjo nurodymu atliktų reidų, šeštadienį pranešė federaliniai prokurorai.

Belgijoje tebegalioja aukšto lygio saugumo parengtis po kovą Briuselyje įvykdytų pražūtingų sprogdinimų, dėl kurių atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS), taip pat dėl virtinės kruvinų atakų Prancūzijoje ir Vokietijoje praėjusį mėnesį.

Įtariamieji Noureddine'as H. (Nuredinas H.) ir jo brolis Hamza H. buvo suimti per kratas prancūzakalbiuose Monso ir Lježo rajonuose, sakoma federalinės prokuratūros atstovo pranešime.

„Abu jie įtariami planavę teroristinę ataką kažkur Belgijoje“, – sakoma pranešime anglų kalba, o prancūziškoje versijoje rašoma, kad jie „planavo atakas“.

Prokuratūra pridūrė, kad šie asmenys kol kas nesiejami su kovo 22 dienos sprogdinimais Briuselio oro uoste ir metropoliteno stotyje netoli Europos Sąjungos būstinės, kur žuvo iš viso 32 žmonės.

Jokių ginklų arba sprogmenų nebuvo rasta per reidus, kuriuos nurodė surengti antiteroristinių bylų teisėjas, pažymėjo prokuratūra.

Teisėjas vėliau šeštadienį spręs, ar broliai turi būti palikti areštuoti.

Keli Briuselio atakų dalyvių buvo tiesiogiai susiję su Paryžiuje lapkričio 13-ąją buvusiais išpuoliais, nusinešusiais 130 gyvybių.

Belgijos pareigūnai praėjusį mėnesį dviem vyrams pateikė kaltinimus dėl terorizmo, kai žiniasklaida pranešė apie neva planuotą ataką futbolo aistruolių zonoje Briuselio centre per 2016 metų Europos futbolo čempionatą.

Vėliau Belgija sugriežtino saugumo priemones prieš liepos 21-osios, šalies nacionalinės dienos, iškilmes, padidėjus įtampai po liepos 14-osios atakos Prancūzijos pietiniame Nicos kurorte, kai sunkvežimį į Bastilijos paėmimo dieną šventusią minią nukreipęs vairuotojas nužudė 84 žmones.

Belgijos pareigūnai dar prieš išpuolį Nicoje baiminosi, kad šalyje gali būti surengta ataka, per kurią gali būti panaudotas sunkvežimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių