Quantcast

Belgijoje prekybos centras evakuotas po ginkluoto apiplėšimo

  • Teksto dydis:

Belgijoje netoli sostinės vienas prekybos centras šeštadienį buvo evakuotas, kai mažiausiai vienas užpuolikas pradėjo šaudyti per juvelyrinių dirbinių parduotuvės apiplėšimą.

Šis incidentas įvyko prekybos centre „Cora“, esančiame Šatlino mieste už 67 km į pietus nuo Briuselio. Iš pradžių baimintasi, kad šį išpuolį surengė ekstremistai, bet vėliau pareigūnai nurodė, kad incidento pobūdis veikiausiai yra kriminalinis.

Gelbėtojų tarnybos pažymėjo, kad niekas nebuvo sužeistas, bet keliems žmonėms, patyrusiems didelį sukrėtimą, prireikė medikų pagalbos.

Miesto meras Danielis Vanderlickas (Danielis Vanderlikas) sakė televizijai RTL, kad mažiausiai vienas iš trijų plėšikų paleido ugnį iš Kalašnikovo automato ir sukėlė pirkėjų paniką. Pasak policijos, dėl šio incidento kol kas niekas nebuvo suimtas.

Belgijoje tebetvyro didelė įtampa po pernai lapkritį Paryžiuje įvykdytų džihadistų atakų, nusinešusių 130 žmonių gyvybių, ir kovą surengtų mirtininkų sprogdintojų išpuolių Briuselio oro uoste bei metropolitene, kai žuvo 32 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių