Quantcast

Bangladeše medžiojami žmogaus teisių aktyvistai

Kartojasi kraupios žmogžudystės, kurių aukomis tampa Bangladeše gyvenantys žmogaus teisių aktyvistai. Pasak šios Pietryčių Azijos šalies sostinės Dakos policijos pareigūnų, mirtinai užkapoti du žmonės, o vienas jų buvo žymus gėjų teisių aktyvistas.

Tai ne pirmas atvejis, kai Bangladeše šaltakraujiškai žudomi žmogaus teisių aktyvistai. Prieš kurį laiką šioje musulmoniškoje šalyje buvo kilusi tinklaraštininkų nužudymų banga, kurios organizavimu buvo kaltinami šalyje įtakingi musulmonų fundamentalistai.

"Nenustatyti užpuolikai įsiveržė į butą Dakoje ir du žmones mirtinai užkapojo. Dar vienas asmuo sužeistas", – patvirtino Bangladešo sostinės policijos atstovas Marufas Hossainas Sorderis.

Televizija "Channel 24" tvirtina, kad vienas jų buvo LGBT (lesbietės, gėjai, biseksualai ir transseksualai) bendruomenės leidžiamo žurnalo "Roopbaan" redaktorius.

Gėjų grupės "Boys of Bangladesh" atstovas sakė, kad tarp nužudytųjų yra "Roopbaan“ redaktorius, kuris rengdavo metinius "Vaivorykštės sambūrius"' ("Raibow Rally"), kurie nuo 2014 m. vyksta balandžio 14 d. per bengalų Naujuosius metus. Tačiau šiemet policija uždraudė rengti šį sambūrį saugumo sumetimais.

Anksčiau šį mėnesį minėtas redaktorius sakė iš islamistų gavęs grasinimų, platinamų internetu.

Prieš dvi dienas nežinomi užpuolikai mirtinai užkapojo universiteto profesorių, pranešė policija ir nurodė, kad šis išpuolis panašus į ankstesnes mirtinas islamistų kovotojų atakas prieš sekuliarių arba ateistinių pažiūrų aktyvistus.

Grupuotė "Islamo valstybė" pasiskelbė esanti už tai atsakinga, tvirtindama, kad 58-erių profesorius Rezaulis Karimas Siddiquei, rašęs eiles ir romanus, nužudytas už ateizmo skleidimą.

Bangladešo vidaus reikalų ministras Asaduzzamanas Khanas neigė islamistų tvirtinimus ir sakė, kad profesorių nužudė vietiniai kovotojai.

LGBT bendruomenė – žiauriai persekiojama musulmoniškame Bangladeše. Nepaisant to, pastaruoju metu aktyvistai mėgina kovoti už savo teises ir viešumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių