Quantcast

Avarijoje Gvinėjoje žuvo mažiausiai 15 žmonių

  • Teksto dydis:

Gvinėjos pietryčių regione mažiausiai 15 žmonių žuvo, o dar dešimtys buvo sužeisti trečiadienį autobusui susidūrus su kariuomenės sunkvežimiu, pranešė pareigūnai.

Tas autobusas apvirto per avariją Bofosu miestelyje Masentos prefektūroje, už maždaug 700 km nuo sostinės Konakrio, sakoma prezidentūros pranešime, su kuriuo susipažino naujienų agentūra AFP.

„Kaip rodo preliminarios išvados, priežastis buvo per didelis greitis ir sugedusi stabdžių sistema, dėl ko keleivinis autobusas apvirto“, – rašoma pranešime

Masentos prefektas Kemo Pascalis Dembadouno (Kemas Paskalis Dembadunas) AFP sakė, kad susidūrimas įvyko anksti ryte esant blogam matomumui, kai kariuomenės sunkvežimis mėgino sustoti.

„Kariuomenės sunkvežimis, vežęs vaisius iš Nzerekorės (esančios už 100 km į pietus), sumažino greitį, mėgindamas sustoti (šalikelėje), kad padarytų vietos kelyje“, – aiškino prefektas.

„Tuo metu, kai jis mėgino atlikti manevrą ir sustoti, keleivinis autobusas atlėkė dideliu greičiu ir rėžėsi tiesiai į jį. Autobusas buvo visiškai sunaikintas“, – pridūrė jis.

Pasak K.P.Dembadouno, per tą avariją žuvo 15 žmonių, o dar 30 buvo sužeisti, bet kol kas neaišku, ar jie buvo civiliai, ar kariškiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių