Quantcast

Australijoje apkaltinta motina, kurios kūdikis 5 dienas išgyveno pakelės griovyje

  • Teksto dydis:

Australijoje pirmadienį bandymu nužudyti buvo apkaltinta 30-metė Sidnėjaus gyventoja, kurios naujagimį praeiviai, išgirdę verksmą, rado pakelės griovio dugne, kur, kaip mano policija, jis išgyveno penkias dienas.

Savaitės amžiaus kūdikis pirmadienį buvo rimtos, bet stabilios būklės Sidnėjaus Vestmido vaikų ligoninėje. Sekmadienį ryte jį 2,5 m gylio griovyje prie dviračių tako ir magistralės M7 Kveikers Hilo priemiestyje Sidnėjaus vakaruose rado dviratininkai.

Jo motina Saifale Nai (Saifal Nai) iš Kveikers Hilo pirmadienį nepasirodė Blaktauno teisme atsakyti į kaltinimą bandymu nužudyti. Jeigu jos kaltė bus pripažinta, jai grės kalėjimas iki 25 metų.

Jos advokatas nepateikė prašymo dėl paleidimo už užstatą ar atsakymo į kaltinimą. Magistrato teisėjas oficialiai atsisakė paleisti ją už užstatą.

S.Nai liks tardymo izoliatoriuje iki penktadienio, kai turi pasirodyti Penrito teisme.

„Moteris buvo apkaltinta bandymu nužudyti naujagimį, sekmadienį rastą griovyje Sidnėjaus vakaruose, – sakoma policijos pareiškime. – Policija teigs, kad kūdikis, kuris, kaip manoma, gimė pirmadienį, į griovį buvo įmestas antradienį, lapkričio 18-ąją“.

Ginekologas, akušeris ir buvęs Australijos medicinos asociacijos prezidentas Andrew Pesce'as (Endrius Peskas) sakė, kad tokia kankynė galėjo sukelti ilgalaikių pasekmių kūdikiui, tokių kaip smegenų pažeidimas.

„Vis tiek turėtų būti tam tikro nerimo dėl kūdikio, – sakė A.Pesce'as. – Būčiau manęs, kad jis nebūtų galėjęs išgyventi ilgiau, jei nebūtų buvęs pradėtas maitinti“.

Pasak jo, sveiki naujagimiai turi atsargų, kad galėtų ištverti santykinį maisto trūkumą, ir dažnai numeta 10 proc. gimimo metu turėto kūno svorio, nes jų motinoms pakankamai pieno gali atsirasti tik po kelių dienų.

Opozicinės Leboristų partijos senatorė Helen Polley (Helen Poli) sakė, kad šio tragedija vos nevirtusio atvejo buvo galima išvengti, jei Australijos ligoninėse, policijos nuovadose ir gaisrinėse būtų įrengti specialūs langeliai, kuriuose būtų galima saugiai palikti kūdikius.

H.Polley sekmadienį taip pat ragino anuliuoti įstatymus, pagal kuriuos vaikų pametimas yra nusikaltimas ir kurie, pasak jos, skatina slėpti šią problemą.

Naujagimis buvo susuktas į dryžuotą ligoninės antklodę, su nukirpta ir užspausta bambagysle.

Po to, kai policija per kelias valandas patikrino ligoninių įrašus ir rastus adresus, bandymu nužudyti buvo apkaltinta S.Nai, kuri buvo suimta,nes manoma, kad gali pabėgti: jos tėvai, broliai ir seserys gyvena Samoa.

Teismo dokumentuose nurodoma, jog moteris pripažino, kad įmetė kūdikį į griovį, žinodama, kad tai gali jį nužudyti, pranešė laikraštis „The Sydney Morning Herald“.

Kveikers Hilo policijos inspektorius Davidas Lagatsas (Deividas Lagacas) sekmadienį sakė, kad ant berniuko kūnelio fizinių sužeidimų ženklų nėra, bet jis buvo nusilpęs dėl badavimo ir netekęs daug skysčių.

Dviratininkas Davidas Otte'as (Deividas Otas), vienas iš tų, kurie rado kūdikį ir kuris buvo išvažiavęs pasivažinėti su savo dukra, laikraščiui „The Daily Telegraph“ pasakojo: „Iš tikrųjų iš pradžių pamanėme, kad tai kačiukas, bet kai nulipome žemyn, galėjome aiškiai girdėti, kas tai – tikrai galėjai pasakyti, kad klykė kūdikis“.

200 kg betono dangčiui, kuris dengė griovį, pakelti prireikė šešių vyrų, kurių trys buvo policininkai, rašė laikraštis.

Policija pranešė, kad berniukas tame purviname griovyje buvo nuo antradienio, tikriausiai įstumtas pro mažą plyšį ir nukritęs į dugną.

Kai bus išrašytas iš ligoninės, kūdikis tikriausiai bus paimtas valstybės globon, sakė pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių