Quantcast

Prancūzijoje ekspertai pradėjo tirti numanomą MH370 lainerio sparno dalį

  • Teksto dydis:

Ekspertai Prancūzijoje trečiadienį pradėjo tirti lainerio sparno dalį, kuri, kaip spėjama, gali priklausyti paslaptingai dingusiam MH370 reiso lėktuvui, praneša Prancūzijos teisėsaugos šaltiniai.

Lėktuvo sparno gabalas yra tiriamas dalyvaujant Prancūzijos, Malaizijos, Kinijos ir Amerikos atstovams karinėje laboratorijoje pietiniame Tulūzos mieste.

Tyrimui artimas šaltinis sakė, kad veikiausiai reikės „dar mažiausiai kelių dienų“ sparno dalies tyrimui užbaigti.

Buvęs Prancūzijos civilinės aviacijos saugumo tyrimų ir analizės biuro BEA vadovas Jeanas-Paulis Troadecas (Žanas Polis Troadekas) sakė, kad tyrimo metu bus siekiama atsakyti į du klausimus: pirmiausia - ar flaperonas priklauso reisu MH370 skridusiam lėktuvui, o jei tai bus patvirtinta, ar jis galėtų padėti išsiaiškinti, kas vyko paskutinėmis lemtingo skrydžio minutėmis.

Pasak J.P.Troadeco, ant sparno dalies rasti dažai yra vienas iš svarbių tyrimo elementų.

„Kiekviena oro bendrovė savo lėktuvus dažo tam tikru būdu, - sakė jis. - Jei rasti dažai yra tie, kuriuos naudoja „Malaysia Airlines“... gali būti daugiau aiškumo“.

Pierre'as Bascary (Pjeras Baskari), Prancūzijos gynybos viešųjų pirkimų agentūros, kur atliekama analizė, buvęs bandymų direktorius, pridūrė, kad oro bendrovė ant tos sparno dalies galėjo būti užrašiusi techninės priežiūros informaciją, pavyzdžiui, įspėjimą „Nevaikščioti“.

„Pati frazė ir tai, kaip ji užrašyta, taip pat leidžia numanyti lėktuvo kilmę“, - sakė jis.

Dviejų metrų ilgio flaperonas, kuris praėjusią savaitę buvo rastas Indijos vandenyne esančioje Reunjono saloje, sužadino viltį, kad galiausiai pavyks atskleisti dingusio Malaizijos oro linijų lėktuvo skridusio reisu MH370, paslaptį.

Pareigūnai jau patvirtino, kad rastoji dalis yra lėktuvo „Boeing 777“ sparno detalė.

Vis dėlto pareigūnai perspėja, kad viena lėktuvo nuolauža vargu ar padės visiškai atspėti vieną didžiausių aviacijos mįslių.

Iš Pekino į Kvala Lumpūrą skridęs Malaizijos oro linijų lėktuvas dingo be pėdsakų pernai kovo mėnesį su visais 239 jame buvusiais žmonėmis.

Australija: Reunjone rasta sparno nuolauža gali būti patvirtinta esanti MH370 dalis

Australija trečiadienį nurodė, jog šią savaitę gali būti paskelbta, ar Reunjono saloje rasta lėktuvo nuolauža yra oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH370 dingusio lainerio dalis, ir pakartojo, kad bus tęsiamos paieškos pagrindiniame numanomame to lėktuvo sudužimo rajone Indijos vandenyno pietuose.

„Malaizijos ir Prancūzijos institucijos pradeda aiškintis, ar tas flaperonas yra MH370“ lainerio detalė, sakė Australijos premjero pavaduotojas Warrenas Trussas (Vorenas Trasas).

„Malaizijos ir Prancūzijos pareigūnai galės padaryti oficialų pranešimą apie to flaperono kilmę vėliau šią savaitę“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių