Quantcast

Armėnija balsuos dėl Kalnų Karabacho nepriklausomybės pripažinimo

  • Teksto dydis:

Armėnijos vyriausybė leido šalies parlamentui balsuoti dėl separatistinio Kalnų Karabacho, kuris oficialiai yra kaimyninio Azerbaidžano teritorija, nepriklausomybės pripažinimo.

Vyriausybė ketvirtadienį pritarė opozicijos iniciatyvai, atveriančiai kelią surengti tokį balsavimą parlamente ateinančią savaitę.

Pasak Jerevano, parlamentas svarstys įstatymą, kuris pripažins Kalnų Karabachą kaip nepriklausomą valstybę „Azerbaidžano agresijos atveju“, sakoma pranešime, kuris skelbiamas vyriausybės oficialioje svetainėje.

Balsavimą dėl Kalnų Karabacho, kuriame gyventojų daugumą sudaro armėnai, statuso Armėnijoje buvo mėginama ir anksčiau, bet dabar pirmąkart buvo gautas būtinas vyriausybės pritarimas.

Azerbaidžanas pasmerkė šią iniciatyvą, sakydamas, kad taip siekiama sužlugdyti tarptautines taikos derybas.

Jeigu Armėnija pripažins separatistinį režimą Azerbaidžano okupuotose teritorijose, Minsko grupė (JAV, Prancūzijos ir Rusijos vadovaujama tarpininkų grupė) „praras savo mandatą“, sakoma pranešime.

Rusija pareiškė, kad „labai atidžiai seka visus sprendimus“ ir perspėjo nesiimti jokių veiksmų, kurie padidintų įtampą tarp Baku ir Jerevano.

Vietos armėnai ir Armėnijos pajėgos kontroliuoja Kalnų Karabachą nuo 1994 metais paskelbtų paliaubų, užbaigusių separatistinį karą, nusinešusį apie 0 tūkst. žmonių gyvybių.

Tačiau pasienio susirėmimai tęsėsi, o praeitą mėnesį įsiplieskė įnirtingiausios kautynės per pastaruosius dešimtmečius, nusinešusios daugiau kaip 110 žmonių gyvybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Robertas

Robertas portretas
"užbaigusių separatistinį karą, nusinešusį apie 0 tūkst. žmonių gyvybių." Nulis tūkstančių... įdomiai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių