Quantcast

Balyje amerikiečių pora ilgam atsidūrė už grotų dėl sadistiško nužudymo

  • Teksto dydis:

Vienas amerikietis jaunuolis ir jo paauglė mergina antradienį buvo nuteisti ilgomis laisvės atėmimo bausmėmis už „sadistišką“ merginos motinos, kurios kūnas buvo rastas sugrūstas į lagaminą prie viešbučio Indonezijos kurortinėje Balio saloje, nužudymą.

21 metų Tommy Schaeferis (Tomis Šaferis) buvo pripažintas kaltas dėl praėjusių metų rugpjūtį įvykdyto Sheilos von Wiese-Mack (Šilos von Vis-Mak) nužudymo ir dėl šios tyčinės žmogžudystės jam buvo skirta 18 metų laisvės atėmimo bausmė.

Jo draugė ir aukos duktė, 19 metų Heather Mack (Heter Mak), kuri buvo nėščia nusikaltimo įvykdymo metu, buvo pripažinta kalta dėl padėjimo įvykdyti žmogžudystę ir už grotų turės praleisti dešimt metų.

Abu jaunuoliai verkė, kai per atskirus nuosprendžių skyrimus teisėjai smulkiai dėstė šiurpaus nusikaltimo detales, tarp jų tai, kaip T.Schaeferis įsiplieskus nuožmiam kivirčui penkių žvaigždučių viešbutyje vaisių vaza iki mirties uždaužė 62 metų moterį ir kaip vėliau jiedu abu paspruko, įkišę lavoną į taksi bagažinę.

Nusikaltimas sukėlė didžiulį atgarsį rojaus vaizdais garsėjančioje atogrąžų saloje, kuri kasmet privilioja milijonus turistų iš viso pasaulio.

Prieš paskelbdamas nuosprendį T.Schaeferiui teisėjas Made Suweda (Madė Suveda) teismui Balio sostinėje Denpasare pareiškė, kad jo veiksmai „sutrikdė visuomenę ir gali būti laikomi sadistiškais“.

Išklausiusi savo verdiktą H.Mack, kuri glėbyje spaudė vos praėjusį mėnesį gimusią dukterį, žurnalistams sakė, kad nelaiko nuosprendžio „teisingu“.

Poros advokatai sakė, kad jie tariasi dėl galimybės apskųsti šiuos nuosprendžius.

T.Schaeferiui kalėjimo bausmė buvo skirta tokia kaip prašė prokurorai. Mirties nuosprendžio, kurį Indonezijoje galima skirti už tyčinį nužudymą, jis išvengė.

H.Mack, kuri slėpėsi vonios kambaryje, kai T.Schaeferis talžė jos motiną, buvo pripažinta kalta dėl ne tokio sunkaus nusikaltimo – padėjimo įvykdyti žmogžudystę.

Prokurorai jai rekomendavo skirti 15 metų kalėjimo, tačiau M.Suweda pažymėjo, kad trijų teisėjų kolegija nusprendė jai skirti lengvesnę bausmę, kad ji galėtų pasirūpinti savo vaiku.

Lagaminas su Sh.von Wiese-Mack palaikais buvo rastas taksi automobilio, priparkuoto priešais viešbutį „St Regis“ prabangiame Nusa Dua rajone, bagažinėje.

Kaip buvo pranešta, H.Mack ir T.Schaeferis išsikvietė taksi ir įdėjo lagaminą į automobilio bagažinę. Vairuotojui pora paaiškinusi, kad prieš važiuojant jie dar turį išsiregistruoti iš viešbučio.

Tačiau po dviejų valandų laukimo jiedu negrįžo, ir viešbučio apsaugos darbuotojai, pastebėję ant lagamino kraujo dėmių, pasiūlė vairuotojui kreiptis į policijos nuovadą, kur lagaminą atidarę pareigūnai rado negyvos moters kūną.

Liudininkai sakė, kad Čikagoje gyvenusi Sh.von Wiese-Mack kivirčijosi su T.Shaeferiu.

T.Schaeferis per teismą tikino, kad kivirčo metu jis gynėsi nuo savo merginos motinos, kuri buvo įtūžusi dėl dukters neštumo.

H.Mack dukrelė Stella (Stela) kartu su motina gyvena liūdnai pagarsėjusiame Balio Kerobokano kalėjime, kur susikimšę kaliniai kenčia antisanitarines sąlygas ir kur paplitęs piktnaudžiavimas narkotikais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.jhcv.jf

.jhcv.jf portretas
Lotynosai, blyn...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių