Quantcast

Alpėse sniego lavina pražudė penkis Čekijos slidininkus

  • Teksto dydis:

Penki slidininkai iš Čekijos žuvo šeštadienį užversti sniego griūties Austrijos Alpėse, į kurią taip pat pateko dar 17 kitų žmonių, pranešė policija.

Du slidininkai buvo sužeisti, bet jų būklė nebuvo kritinė, nurodė pareigūnai.

Penki žmonės, tarp kurių buvo vyrų ir moterų, priklausė dviem grupėms, slidinėjusioms nepažymėtomis trasomis viename slėnyje į pietus nuo Insbruko miesto vakarų Austrijoje.

Apie vidurdienį trečia slidininkų grupė perspėjo apie laviną, nuslinkusią apie 2 km aukštyje, o kai kurie slidininkai suspėjo pasitraukti iš tos sniego griūties kelio, nurodė policija.

Šeštadienį tame regione nuslinko dar kelios kitos lavinos, esant nestabiliai sniego dangai dėl neseniai įvykusio gausaus snygio ir lengvo atlydžio, o per tuos incidentus teko išgelbėti keletą slidininkų Austrijos Tirolio žemėje, garsėjančioje slidinėjimo kurortais ir žiemos sporto kompleksais.

Šį sezoną kelių žmonių gyvybių taip pat pareikalavo sniego griūtys Prancūzijos Alpėse.

Per vėliausią incidentą, įvykusį sausio 18 dieną, penki Prancūzijos užsienio legiono kariai žuvo, kai buvo palaidoti po sniegu netoli Valfrežiuso (Modano) kurorto; šeštas karys vėliau mirė ligoninėje.

Be to, sausio 13-ąją du prancūzai paaugliai žuvo, kai vienas mokytojas su savo moksleivių grupe nuvyko į uždarytą slidinėjimo trasą Dvejų Alpių kurorte ir pateko į sniego griūtį. Mokytojas, kuris per tą incidentą pats buvo sunkiai sužeistas, vėliau buvo apkaltintas netyčiniu nužudymu. Per tą patį incidentą žuvo vienas turistas ukrainietis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių