Quantcast

Afganistano Talibanas paskelbė išrinkęs naują lyderį

  • Teksto dydis:

Afganistano Talibanas trečiadienį paskelbė, kad jo nauju aukščiausiuoju lyderiu taps įtakingas religinis veikėjas Haibatullah Akhundzada (Haibatula Achundzada), kai buvo patvirtinta, jog ankstesnis šio judėjimo vadovas mula Akhtaras Mansouras (Achtaras Mansuras) žuvo per JAV bepiločio lėktuvo smūgį.

„Haibatullah Akhundzada buvo paskirtas Islamo Emyrato (Talibano) naujuoju lyderiu, kai tam buvo vienbalsiai pritarta šuroje (aukščiausioje taryboje), o visi šuros nariai prisiekė jam ištikimybę“, – sakoma sukilėlių pranešime.

Talibanas pridūrė, kad Sirajuddinas Haqqani (Siradžudinas Hakanis), nesutaikomas JAV pajėgų priešas, ir mula Yakoubas (Jakubas), šio judėjimo įkūrėjo mulos Omaro sūnus, buvo paskirti H.Akhundzados pavaduotojais.

H.Akhundzada buvo vienas iš dviejų A.Mansouro pavaduotojų, o šis veikėjas buvo nukautas praeitą šeštadienį per JAV bepiločio lėktuvo ataką, kuri, kiek žinoma, yra pirmasis amerikiečių smūgis prieš aukšto rango Talibano lyderį Pakistano teritorijoje.

A.Mansouro žūtis tapo skaudžiu smūgiu kovotojų judėjimui, praėjus tik devyniems mėnesiams po to, kai jis buvo paskirtas Talibano vadovu po įnirtingos kovos dėl valdžios.

Talibanas sekmadienį sušaukė nepaprastąjį šuros posėdį pietvakarių Pakistane, per kurį buvo tariamasi dėl kandidato į lyderio postą, galinčio užtikrinti judėjimo vienybę.

Talibano šaltiniai sakė naujienų agentūrai AFP, kad aukščiausiosios tarybos nariai tarėsi slapčia ir nuolat persikėlinėjo, kad išvengtų naujų potencialių antskrydžių.


Šiame straipsnyje: AfganistanastalibanaslyderisJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių