Quantcast

Afganistane mirė peiliu subadytas NATO karys

  • Teksto dydis:

Kabulo gatvėse trečiadienį buvo mirtinai subadytas vienas NATO karys, pranešė pareigūnai apie neįprastą išpuolį, kuris išryškina gyventojų priešiškumą iš šalies pasitraukiantiems užsienio kariams.

NATO karys, kurio pilietybė neskelbiama, buvo užpultas, kai koalicijos konvojus buvo sustabdytas iš oro uosto į sostinę vedančiame kelyje prie policijos kontrolės posto. 

„Vyriškis subadė užsieniečiui kaklą, – sakė budėjęs rajono policijos pareigūnas Nisaras Ahmadas. – Jis buvo greitai nuvežtas į ligoninę“.

Vėliau policijos pareigūnai pranešė, kad dėl šio nusikaltimo sulaikė ir apklausia vyriškį, kuris gali būti susijęs su Talibanu.

NATO Tarptautinių saugumo paramos pajėgų ( ISAF) pranešime nurodoma, kad „kareivis mirė nuo sužeidimų, kuriuos patyrė šiandien per išpuolį rytinėje Afganistano dalyje“.

Pasak miesto policijos tyrimų skyriaus pareigūno, NATO kuro cisternų konvojus buvo sulaikytas policijos kontrolės poste.

„Kol policija tikrino jų dokumentus, jaunas vyras užpuolė vieną iš karių ir jam dūrė peiliu“, – sakė jis.

2012 metais Afganistane buvo 150 tūkst. JAV vadovaujamų tarptautinių pajėgų karių, o dabar jų belikę 44,3 tūkst. – iš jų 30,7 tūkst. amerikiečių.

Planuojama, kad visi NATO kovinių pajėgų kariai išvyks iš Afganistano iki šių metų pabaigos, tačiau šalyje dar gali likti apie 10 tūkst. užsieniečių karių, kurie vykdytų pagalbinę misiją, jeigu naujasis afganų prezidentas pasirašys saugumo sutartis su JAV ir NATO.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
okupantams ir žudikams taip ir reikia,nes jų ten nieks nekvietė
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių