Quantcast

2015-ųjų Kopenhagos atakų vykdytojai – išteisinti

  • Teksto dydis:

Danijos teismas antradienį išteisino keturis šalies piliečius, kaltintus pagalba ekstremistui, 2015 metais nužudžiusiam vieną kino kūrėją ir žydą apsaugininką.

Šiems keturiems vyrams buvo pateikti kaltinimai „teroristiniais nusikaltimais“, susiję su įtariama pagalba Danijoje gimusiam palestiniečių kilmės Omarui El Husseinui (Omarui Huseinui) prieš jo antrąjį išpuolį, kuris buvo įvykdytas prie sinagogos.

Jų veiksmai „nebuvo tokio pobūdžio, kad galėtų nulemti teistumą už bendrininkavimą“, – sakoma teismo sprendime.

Keturi atsakovai – 27-erių metų Bhostanas Hosseinas (Bostanas Hoseinas), 21-erių metų Libanas Elmi (Libanas Elmis), 23-erių metų Ibrahimas Abbasas (Ibrahimas Abasas) ir 32-iejų metų Mahmoudas Rabea ( Mahmudas Rabėja) – nusišypsojo vienas kitam ir savo advokatams, kai buvo perskaitytas teismo sprendimas.

Tačiau B. Hosseinas ir L.Elmi buvo nuteisti dėl lengvesnio kaltinimo – šaunamojo ginklo išmetimo. Bausmės jiems bus paskirtos vėliau.

2015 metų vasario 14 dieną O.El Husseinas pradėjo šaudyti iš automatinio ginklo prie kultūros centro, kuriame tuo metu vyko žodžio laisvei skirtas renginys.

Per epizodą, kuris, kaip manoma, buvo bandymas sustabdyti užpuoliką prie centro, žuvo 55-erių metų kino kūrėjas Finnas Norgaardas (Finas Niorgordas) ir buvo sužeisti trys policininkai.

Vėliau tą patį vakarą O.El Husseinas, kurį, kaip atrodo, įkvėpė išpuoliai prieš prancūzų satyrinį savaitraštį „Charlie Hebdo“, nuvyko prie pagrindinės miesto sinagogos, kur nušovė 37-erių metų apsaugininką žydą Daną Uzaną.

22-iejų metų O.El Husseiną, kuris dar penkis žmones sužeidė, galiausiai nukovė policija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių