Quantcast

Volstrito „Bebaimės mergaitės“ skulptūra stovės iki 2018-ųjų

  • Teksto dydis:

Populiari bronzinė mažos mergaitės, žvelgiančios į grėsmingą bulių, statula Volstrite stovės iki 2018 metų kovo 8 dienos, paskelbė Niujorko meras Billas de Blasio (Bilas de Blasijus).

Kovo 7 dieną savaitei pastatyta „Bebaimės mergaitės“ skulptūra sulaukė viso pasaulio žiniasklaidos dėmesio ir daugelis ją laikė išdidžiu moterų teisių simboliu valdant naujajai Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracijai. Prezidentas yra gyręsis, kad seksualiai puldinėjo moteris.

Menininkės Kristen Visbal darbo eksponavimas iš pradžių buvo pratęstas iki balandžio 2 dienos, o dabar nuspręsta, kad skulptūra ten stovės iki kitų metų Tarptautinės moters dienos.

B.de Blasio, kuris atvirai kritikuodavo D.Trumpą, pirmadienį sakė, kad ši skulptūra „labai daug reiškia Niujorko žmonėms“, ypač miesto moterims ir mergaitėms.

Prie „Bebaimės mergaitės“ meras žurnalistams sakė, kad atitinkamos municipalinės agentūros nubalsavo už statulos palikimą.

Šį meno kūrinį su miesto valdžios leidimu pastatė investicijų valdymo bendrovė „State Street Global Advisors“.

Skulptūra buvo pastatyta firmai pradedant kampaniją, kurios metu ji ragino kitas firmas, į kurias investuoja, didinti moterų skaičių direktorių tarybose.

„Bebaimė mergaitė“ stovi priešais 1989 metų gruodį pastatytą – iš pradžių taip pat laikinai – „Puolančio buliaus“ skulptūrą, kurią sukūrė menininkas Arturo Di Modica (Arturas Di Modika) ir kuri simbolizavo „Amerikos žmonių jėgą ir galią“.

Vėliau ši skulptūra tapo Volstrito simboliu.

K.Visbal nusprendė pavaizduoti mažą mergaitę, norėdama parodyti kitoms, kad ir jos gali padaryti karjerą Volstrite, sakė Manhatano rajono prezidentė Gale Brewer (Geil Briuer).

Ji turėjo omenyje neseniai pasirodžiusį pranešimą, kad įmonių, pagal kurių rinkos kapitalizaciją skaičiuojamas indeksas „S&P 500“, valdybose moterų yra mažiau kaip 20 procentų.

„Galime leisti kokias tik norime ataskaitas, (bet) jos nebus toks simbolis kaip skulptūra“, – sakė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių