Quantcast

„Volkswangeitas“: teismas iš gamintojų reikalauja visureigių remonto plano

  • Teksto dydis:

„Volkswagen“ bylą nagrinėjantis JAV teismas pareikalavo, kad Vokietijos automobilių gamintoja iki spalio 24 dienos pateiktų planą, pagal kurį šalins pažeidimus automobiliuose su 3 litrų dyzeliniais varikliais, rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“.

Apie 85 tūkst. visureigių nėra įtraukti į susitarimą, kurį „Volkswagen“ šių metų birželį sudarė su JAV reguliavimo institucijomis ir automobilių savininkais.

Tas susitarimas, pagal kurį „Volkswagen“ iš viso išmokės daugiau kaip 15 mlrd. JAV dolerių, susijęs su maždaug 475 tūkst. automobilių su 2 litrų varikliais.

Teisėjas Charlesas Breyeris (Čarlzas Brejeris) pareiškė, jog tai, kad JAV taršos standartų neatitinkantys automobiliai lieka JAV keliuose, o Vokietijos įmonė neteikia pasiūlymų dėl jų remonto, yra nepriimtina.

„Volkswagen“ anksčiau sakė, kad visureigių taisymas nepareikalaus didelių išlaidų ir nepadarys poveikio įmonės veiklos rodikliams.

Vokietijos automobilių gamintojos advokatas Robertas Giuffra (Robertas Džijufra) ketvirtadienį teisme pareiškė, kad pažeidimai „Volkswagen“ automobiliuose su 3 litrų varikliais gali būti pašalinti paprasčiausiai atnaujinus programinę įrangą, o tam reikia vos 30 minučių.

Jo teigimu, „Volkswagen“ visai netrukus reguliavimo institucijoms galės pateikti planą, pagal kurį bus šalinami pažeidimai visureigiuose.

Įmonė anksčiau teikė pasiūlymus šiuo klausimu, tačiau atlikus testavimą jie buvo atmesti.

Jeigu teismas nuspręs, kad „Volkswagen“ turės išpirkti 85 tūkst. visureigių, įmonei grės papildomos kelių milijardų JAV dolerių išlaidos, rašo „The Financial Times“.

„Volkswagen“ skaičiavimais, automobilių su 2 litrų varikliais išpirkimas jai kainuos vidutiniškai 20 tūkst. eurų už vienetą.

Tariant, kad vidutinė visureigių išpirkimo kaina bus tokia pat, papildomos išlaidos sudarys apie 1,7 mlrd. eurų. Tačiau pradinė visureigių kaina yra didesnė, taigi realiai būtų didesnės ir „Volkswagen“ išlaidos, pažymi ekspertai.

Iš viso įvairioms išmokoms, susijusioms su vadinamuoju dyzeliniu skandalu, į kurį visame pasaulyje pateko apie 11 mln. automobilių, „Volkswagen“ jau atidėjo apie 18 mlrd. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių