Quantcast

„Volkswagen“ skandalo grimasos: pranešė apie nuostolį

Pasaulį sudrebinęs dyzelinių automobilių skandalas paveikė Vokietijos automobilių gamintojo „Volkswagen“ pelną. Pirmą kartą per du dešimtmečius „Volkswagen“ pernai patyrė 4 milijardų eurų nuostolį. Tai didžiausias kompanijos nuostolis per visą istoriją.

"Volkswagen – tai daug daugiau nei tik skandalas“, – tokiais žodžiais „Volkswagen“ koncerno generalinis direktorius pradėjo kasmetę spaudos konferenciją. Ji buvo skirta pristatyti, kaip kompanijai sekėsi praėjusiais metais. Jie kompanijai tikrai nebuvo geri.

„2015 metais dyzelinių variklių skandalas turėjo didelės neigiamos finansinės įtakos. Tokio masto „Volkswagen“ kompanija nėra regėjusi. Mūsų skaičiavimais, šis skandalas kainuos apie 16 milijardų eurų“, – atviravo vadovas Matthias Muelleris.

Jis pripažino, kad šių metų pelnas tokios naštos negali pakelti, todėl pranešė, kad 2015 m. kompanija registruoja nuostolį.

Praėjusiais metais antra pagal dydį pasaulio automobilių gamintoja pateko į neregėto masto skandalą, susijusį su dyzeliniuose varikliuose įrengta programine įranga, kuri klastojo anglies dvideginio emisijos duomenis.

„Volkswagen“ kompanija suskaičiavo, kad perpirkti automobilius, dalį sutvarkyti ir susimokėti baudas kainuos apie 16 milijardų eurų. Pernai kompanijos pelnas būtų buvęs 12 milijardų eurų, tačiau dabar bendras 2015 m. „Volkswagen“ pajamų balansas yra neigiamas, ir kompanija pirmą kartą nuo 1993-ųjų patyrė nuostolį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių