Quantcast

Vokietijos socialdemokratų lyderis užsipuolė kanclerę A. Merkel

  • Teksto dydis:

Socialdemokratų lyderis Martinas Schulzas (Martinas Šulcas), stengdamasis smunkantį savo partijos populiarumą, sekmadienį puolė kanclerę Angelą Merkel, kaltino ją „arogancija“.

Per specialų suvažiavimą partijos kampanijos programai prieš rugsėjo 24-osios rinkimus parengti M.Schulzas apkaltino A.Merkel ir jos konservatorių partiją CDU „sistemingu atsisakymu diskutuoti apie šalies ateitį“.

A.Merkel taktika, pasak jo, yra susilaikyti nuo savo pažiūrų skelbimo, todėl žmonės praranda susidomėjimą politika.

Socialdemokratų partija (SPD) užima poziciją įvairiais klausimais, o „kita šalis tyli“, sakė M.Schulzas.

„Berlyno sluoksniuose tai vadinama asimetriška demobilizacija. Aš tai vadinu ataka prieš demokratiją“, – pareiškė M.Schulzas, kurio partija yra jaunesnioji A.Merkel didžiosios dešiniųjų ir kairiųjų koalicijos partnerė.

„Didžiausias pavojus yra valdžios arogancija“, – pridūrė jis.

Savo kalboje M.Schulzas akcentavo savo partijos „socialinio teisingumo“ siekį, didinti mokesčius daugiausiai uždirbantiems žmonėms ir įvesti nemokamą mokslą visiems.

Tačiau kaip bet kokios būsimos koalicijos su SPD sąlygą jis iškėlė gėjų santuokas.

„Nepasirašysiu jokio koalicijos susitarimo, kuriame nebus įrašyta santuoka visiems“, – sakė jis.

SPD raginimas dėl gėjų santuokų buvo pareikštas praėjus vos savaitei nuo žaliųjų siūlymo kelti panašią sąlygą. A.Merkel CDU iki šiol atsisakydavo leisti tuoktis tos pačios lyties asmenims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
na kas is tikru vokieciu gali balsuot uz sia socialpederastine sosdemu ,,,,partija,,, ?????Merkeliniai konservai --isskete rankas y vokietija gabena islamistus -teroristus, sosialdegeneratai zenina pederastus ir lezbes .... y kuria puse besisuktu katalikas vokietis .....padetis be iseities ...manau vokietija gali isgelbet tik revoliucija arba..... naujas Hitleris...

Anonimas

Anonimas portretas
Ja neuzsipulti reikia o deportuoti i sirija
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių