Quantcast

Vokietijos ministras: didžiausią nerimą man kelia kraštutinės dešinės ekstremizmas

  • Teksto dydis:

Kraštutinės dešinės ekstremistai yra didesnė grėsmė nei kairiųjų pažiūrų ar islamo ekstremistai, mano Vokietijos vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis.

„Jie visi yra pavojingi, bet kraštutinės dešinės ekstremizmas šiuo metu man kelia didžiausią nerimą“, - laikraščiui „Neue Zuercher Zeitung“ sakė H. Seehoferis. Pasak ministro, Vokietijos tarnybos pernai atskleidė ir neleido įvykdyti daugiau nei tuzino ekstremistų išpuolių.

H. Seehoferis kaip pavyzdį paminėjo kraštutinės dešinės Nacionalinę Vokietijos demokratinę partiją (NPD), kuriai prieš metus buvo nutrauktas valstybės finansavimas. Radikalių pažiūrų partija ne kartą viešai pagerbė nacių lyderius.

Tiesa, ši partija neturi savo narių federaliniame parlamente, pozicijas kraštutinėje dešinėje stiprinant partijai „Alternatyva Vokietijai“ (AfD). Vokietijos vidaus žvalgybos tarnybos vadovas Thomas Haldenwangas kovą tikino, kad jo vadovaujama organizacija stebi AfD ir tiria galimus partijos ryšius su ekstremistinėmis grupuotėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam --R.S --suda mali prieteliau

tam --R.S --suda  mali  prieteliau  portretas
pats sau priestaraudamas... idemiau persiskaityk savo komentarus

R. S. (komentaro pabaiga)

R. S. (komentaro pabaiga) portretas
Be to, jis yra už pragmatinių santykių palaikymą net su tokiomis šalimis kaip Rusija, ne sykį yra raginęs nutraukti sankcijas šiai teroristinei valstybei (nors ir smerkia Krymo aneksiją). Už ką bet kokia jo nuomonė mūsų rėksmingoje, sąmokslų teorijų pritvinkusioje aplinkoje automatiškai būtų diskvalifikuota, ką jis bet kokiu klausimu bepasakytų. Nes "kraštutinis dešinysis" + "prorusiškas", viskas su juo aišku. Bet ne, šiuo momentiniu atveju buvo reikalinga žinutė "Vokietijos ministras: didžiausią nerimą man kelia kraštutinės dešinės ekstremizmas", todėl likusią to ministro biografijos dalį verčiau saugiai nutylėti.

R. S. (komentaro tęsinys)

R. S. (komentaro tęsinys) portretas
Pats interviu šveicarų dienraštyje pavadintas "Prieglobsčio politika yra Europos Achilo kulnas". Kaip tik prieš kelias dienas Vokietija sugriežtino negavusiųjų prieglobsčio deportavimo tvarką - ar neturėjo būti ši naujiena dėmesio centre? Interviu platus, kiekvienas norintis gali nesunkiai susipažinti. Kalbant apie H. Zėhoferį, jis nepripažįsta, kad islamas yra Vokietijos kultūros dalis, jis yra nuolatinis kovotojas prieš migrantų antplūdį (prisidėjo prie to, kad Albanija, Juodkalnija ir Kosovas būtų pripažintos saugiomis šalimis, į kurias būtų galima grąžinti migrantus, ir t.t.), šiame interviu jis užstoja V. Orbaną. Tai yra, nepasakyčiau, kad jo pozicijos būtų kraštutinai besiskiriančios nuo AfD. Vadinasi, jis atlieka tą vaidmenį, už kurį mūsų įvairių vietinių "liberalų", gabrielistų ir tokios ELTA'os galėtų būti pats lengva ranka pakrikštytas "kraštutiniuoju dešiniuoju" ar "ekstremistu".
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių