Quantcast

Vokietijos ministras: derybos dėl ES ir JAV prekybos sutarties žlugo

  • Teksto dydis:

Vokietijos vicekancleris ir ekonomikos ministras Sigmaras Gabrielis (Zigmaras Gabrielis) sekmadienį sakė, kad derybos dėl didelio masto prekybos tarp Europos Sąjungos (ES) ir Jungtinių Valstijų iš esmės nebevyksta.

„Derybos su JAV de facto žlugo, nes mes, europiečiai, žinoma, negalime nusileisti Amerikos reikalavimams, – sakė jis visuomeniniam transliuotojui ZDF. – Niekas nejuda į priekį.“

JAV ir ES derybininkai derasi dėl paskutinių Transatlantinės prekybos ir investicijų partnerystės (TTIP) detalių, siekiant sukurti didžiausią pasaulyje laisvosios prekybos zoną.

Tačiau 2013-aisiais prasidėjusios derybos įstrigo dėl susitarimo sąlygų ir šoką sukėlusio Didžiosios Britanijos nubalsavimo už pasitraukimą iš ES, taip pat – dėl didėjančio nepritarimo šiam susitarimui Prancūzijoje ir Vokietijoje.

Nesėkmės sukėlė rimtas abejones dėl to, ar susitarimas bus pasiektas iki šių metų pabaigos, kaip buvo tikimasi.

TTIP nepritariantys aktyvistai sako, kad ši sutartis bus naudinga tik tarptautinėms bendrovėms ir pakenks vartotojams.

Prancūzijos premjeras Manuelis Vallsas (Manuelis Valsas) yra sakęs, kad abiem šalims bus „neįmanoma“ užbaigti derybas iki 2016 metų pabaigos.


Šiame straipsnyje: JAVESprekybos sutartisvokietija

NAUJAUSI KOMENTARAI

valius

valius portretas
Puiki žinia, daugiau tokių...

anda

anda portretas
super. amerikosai lai nelenda į europos reikalus.

Raimondas M.

Raimondas M. portretas
Reikalingas 1 žmogus, kuris mylėtų ir ES ir JAV kaip savo vaikus ir padėtų priimti panašius susitarimus. Daugumai Prezidentų ir Premjerų tokį pasiūlymą jau senai išsiunčiau.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių