Quantcast

Vokietijos kanclerė pasmerkė „siaubo naktį“ Miunchene

  • Teksto dydis:

Vokietijos kanclerė Angela Merkel šeštadienį pareiškė, kad pietinis Miuncheno miestas išgyveno „siaubo naktį“ po šaudynių, nusinešusių devynias žmonių gyvybes.

„Miuncheno žmonės išgyveno siaubo naktį“, – sakė lyderė, pirmąkart komentuodama penktadienio pavakare įvykdytą išpuolį.

„Tokią naktį atlaikyti sunku mums visiems“, – pripažino ji.

Kalbėdama savo biure Berlyne, A.Merkel pridūrė: „Visi mes – sakau tai visos vyriausybės vardu – gedime sunkiomis širdimis tų, kurie niekada nebegrįš į savo šeimas.“

Ji gyrė Miuncheno gyventojus, pasiūliusius prieglobstį savo namuose žmonėms, sprukusiems nuo 18-mečio iraniečių kilmės užpuoliko, arba įstrigusiems gatvėse, kai vykstant policijos operacijai buvo sustabdytas miesto viešasis transportas. Daugelis jų naudojosi socialiniais tinklais, kad paskleistų šią žinią.

Tų žmonių veiksmai rodo, kad „gyvename laisvoje visuomenėje, jie rodo žmogiškumą“, pabrėžė kanclerė, pridūrusi, kad „mūsų didžiausia stiprybė“ glūdi šiose vertybėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTAS

VYTAS portretas
o kodėl pasmerkė,turėtu didžiuotis savo darbo vaisiais.Juk ji nevažinėja valstybiniu transportu,nevaikšto po parduotuves,tai jos nei išprievartauti negali,vargu ar tokių iškrypėlių bus,,nei nušauti kur metro,ar susprogdinti krautuvėje.DĖKOKITE VOKIEČIAI SAVO TAUTOS GERADAREI.

Ema

Ema portretas
Merkel aiškino, kad reikia į pabėgėlius žiūrėti "ilguoju laikotarpiu". Tai va ponia kanclere - Žiūrim.

pranas

pranas portretas
tikra teisybe
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių