Quantcast

Vokietija žada savarankišką šalies sprendimą dėl migrantų, jei ES nesusitars

  • Teksto dydis:

Vokietijos vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis žada, kad Vokietija priims savo sprendimą dėl migrantų, jei kanclerei Angelai Merkel nepavyks pasiekti visos Europos konsensuso.

„Mums teks veikti nacionaline tvarka, jei neatsiras bendro Europos sprendimo“, – sakė ministras penktadienį paskelbtame interviu laikraštyje „Passauer Neue Presse“.

H. Seehoferis pritaria tam, kad pabėgėliai galėtų prašyti prieglobsčio tik vienoje Europos Sąjungos valstybėje. Dabar migrantai registruojasi pabėgėliais Graikijoje ir Italijoje, o paskui atsiduria Vokietijoje, kur teikia prašymus pabėgėlio statusui gauti.

„Jeigu jie taip daro, ateityje jie gaus neigiamą atsakymą prie mūsų sienų“, – pareiškė ministras, bet pridūrė, kad būtų labai patenkintas, jei A. Merkel pavyktų susitarti.

„Jeigu kanclerei pavyks (pasiekti) europinį sprendimą, tai nebus laimingesnio žmogaus už mane“, – pareiškė jis.

H. Seehoferis vadovauja Bavarijos Krikščionių socialinei sąjungai (CSU), o A. Merkel – Krikščionių demokratų sąjungai (CDU); abi šios partijos yra suformavusios bloką ir frakciją parlamente. CDU ir CSU sąjungai ir pačiai koalicijai pastaruoju metu buvo iškilusi grėsmė, nes A. Merkel ir H. Seehoferis negalėjo susitarti dėl pabėgėlių.

H. Seehoferis pasiūlė vadinamąjį migracijos generalinį planą iš 63 punktų, kuriame, be kitų dalykų, numatoma uždrausti kitose šalyse užregistruotiems pabėgėliams atvykti į Vokietiją. A. Merkel prieštaravo tokiam vienašališkam sprendiniui ir sakė norinti visos Europos priemonių.

Šiuo metu yra pasiektas laikinas susitarimas: sprendimas bus priimtas ne anksčiau kaip po dviejų savaičių, po birželio 28–29 dienomis įvyksiančio ES viršūnių susitikimo. Iki susitikimo A. Merkel nori susitarti su daugiausiai pabėgėlių sulaukiančiomis ES šalimis dėl dvišalių atsakomųjų priemonių. Birželio 20-22 dienomis kanclerė su darbo vizitu lankosi Jordanijoje ir Libane, kur planuoja aplankyti pabėgėlių stovyklas.

Pasak H. Seehoferio, jis „patenkintas, kad pažadino ES iš miego“.

„Per vieną savaitę ES staiga atsirado noras susirinkti ir išspręsti problemas. Aš tokio dalyko nepamenu“, – sakė jis. Tačiau ministras neketina atsisakyti plano dėl migracijos: „Kanclerė sutinka su 62,5 pasiūlymo iš 63. Dėl pusės punkto iš Peliuko Mikio padarėme monstrą.“

Europos Sąjungoje Vokietija pirmauja pagal prašymų suteikti prieglobstį skaičių. Europos prieglobsčio paramos biuro (EASO) duomenimis, 2017 metais Vokietijoje buvo pateikta 222 560 prašymų, o 2016 metais – 745 155 prašymai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam

Tam portretas
Tam ir ileidziami panegeliai kad vokietija galetu issirinkri jiems patinkancius o visa jovala isskyrstyti i kitas salis kad praskiesti tautas ir daugiau sumaisties jie keltu juk sumaistis religija pinigai ir valdzia valdo tautas o ateiviai neis streikuoti prie seimo tai tam ir reikalingi

Anonimas

Anonimas portretas
Todėl kad Merkel yra amerikos marionėtė. Būtų gerai jei būtų primtas įstatymas draudžiantis pabėgėliams užsiregistravus vienoje šalyje patektibi kita. Tada visas tas cirkas netektu prasmės. Nes niekas nenorės likti Graikijoje pvz. O jei bus draudžiama vykti į Vokietija tai ir Lietuva gali atsisakyti primti pabėgelius iš kitų šalių. Nebent mūsų valdžios marionėtės kaip visada be muilobi subinę pasistengtu sulysti ir nėt galėdami atsisakyti vis tiek juos i Lietuvą temptusi....

...

... portretas
JEI vokietkos be tų 'atbėgėlių' šviesaus gyvenimo nemato, tai TE Vokietija pati juos visus ir priima, kodėl Vokietija nori tik rinktinius egzempliorius sau pasilikt, o kitus likusiai Europai primest?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių