Quantcast

Vokietija šiais metais tikisi 300 tūkst. prieglobsčio prašytojų

  • Teksto dydis:

Vokietija tikisi, kad šiais metais atvyks iki 300 tūkst. prieglobsčio prašytojų, ir tai bus mažiau nei trečdalis pernai užregistruoto rekordinio srauto, sekmadienį paskelbė Federalinis migrantų ir pabėgėlių biuras (BAMF).

BAMF vadovas Frankas-Juergenas Weise (Frankas Jurgenas Veisė) laikraščiui „Bild am Sonntag“ sakė, jog sveika Vokietijos ekonomika ir paslaugų pabėgėliams pagerinimai per pastaruosius metus reiškia, kad šalis turi geras galimybes absorbuoti naujus atvykėlius, ypač tokiomis sąlygomis, kai jų skaičius smarkiai sumažėjo.

„Mes rengiamės 250-300 tūkst. pabėgėlių šiais metais“, – sakė jis.

„Galime užtikrinti optimalias paslaugas iki 300 tūkst. (pabėgėlių). Jeigu atvyks daugiau žmonių, mes jausime įtampą, tada pereisime prie vadinamojo krizės režimo. Bet ir tada neturėtume tokių sąlygų, kaip pernai“, – nurodė F.-J.Weise.

Pernai į Vokietiją – svarbiausią Europos ekonomiką – atvyko beveik 1,1 mln. prieglobsčio prašytojų. Dėl to didžiulė apkrova teko šalies biurokratijai, kuri nagrinėja paraiškas, be to, tai buvo išbandymas pasitikėjimui kanclerės Angelos Merkel dešiniųjų ir kairiųjų koalicijos vyriausybe.

Vadinamojo Balkanų migrantų kelio uždarymas ir prieštaringai vertinamas Europos Sąjungos (ES) susitarimas su Turkija, kad migrantai nepasiektų Graikijos – pagrindinio patekimo į Europą taško, smarkiai sumažino žmonių, atvykstančių iš Artimųjų Rytų ir Afganistano, skaičių.

F.-J.Weise sakė, kad jo agentūra daug pasiekė tvarkydama susikaupusius prašymus suteikti prieglobstį, bet iki metų pabaigos negalės išnagrinėti dar likusių 530 tūkst. bylų.

Jis taip pat sakė, kad tų migrantų, kuriems buvo leista pasilikti Vokietijoje, integravimas į darbo rinką bus „ilgas ir brangus“ procesas.

Vis dėlto F.-J.Weise optimistiškai vertino ilgalaikes perspektyvas.

„Mes galime tai padaryti“, – sakė jis, pakartodamas A.Merkel krizės meto šūkį.

Tačiau visuomenė yra smarkiai susiskaldžiusi dėl A.Merkel, kuri dar nepasakė, ar visuotiniuose rinkimuose, turinčiuose įvykti kitų metų rugsėjį arba spalį, sieks ketvirtos kadencijos.

„Bild am Sonntag“ paskelbė nepriklausomos tyrimų grupės „Emnid“ apklausos rezultatus, kurie rodo, kad 50 proc. respondentų nepritarė dar vienai A.Merkel ketverių metų kadencijai, o 42 proc. sakė norintys, kad ji liktų valdžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na ,kad Hanso ..Hansiuku ir Merkel

na  ,kad   Hanso ..Hansiuku  ir  Merkel portretas
troskimai issipildytu belaukiant 300 tukst.islamistu -teroristu , lietuva galetu ir savais grybauskaites su linkevicium atveztais islamistais padet... issiust y vokietija naxren tuos ybruktus musulmonus....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių