Quantcast

Vengrija blokavo bendrą ES poziciją dėl kovos su nelegalia migracija

Naujas ginčas Europos Sąjungoje dėl migracijos stabdo planuojamą glaudesnį Briuselio bendradarbiavimą su Šiaurės Afrikos ir arabų šalimis.

Prieš kitą savaitę vyksiantį ES ir Arabų Lygos šalių užsienio reikalų ministrų susitikimą Vengrija blokavo bendrą ES poziciją, pranešė Briuselis. Toks Budapešto žingsnis sukėlė audringą likusių ES valstybių kritiką.

„Mes penktadienį tapo Vengrijos diplomatinio pamišimo liudininkais, - agentūrai dpa sakė ES diplomatas. - Vengrijos vyriausybė dėl ideologinių priežasčių atmetė net plačius kompromisinius pasiūlymus ir šia blokados pozicija izoliavo save ES“. Kitas diplomatas patvirtino Vengrijos blokadą.

Ministrų susitikimas turėjo būti skirtas pasirengti ES ir Arabų Lygos viršūnių susitikimui Šarm el Šeiche vasario pabaigoje. ES iš glaudesnio politinio ir ekonominio bendradarbiavimo tikisi pažangos kovojant su nelegalia migracija per Viduržemio jūrą. Tačiau Vengrija nepritarė formuluotėms dėl galimo bendradarbiavimo migracijos klausimais.

„Vengrijos vyriausybė turi paklausti savęs, ką ji mano, trukdydama gerinti ES bendradarbiavimą su Arabų Lyga, - sakė ES diplomatas. - Kaip tik Vengrijos reikalaujama kova su nelegaliais migracijos srautais Viduržemio jūra yra neįmanoma be arabų valstybių“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete miau

kauniete miau portretas
..xa,xa,migrantai galetu imigruoti I europos sajunga TUO ATVEJU===kuomet europieciai EMIgruotu I azijos ,afrikos valstybes;lygiu skaiciumi 1=1. tada butu balansas.

Antinelegaluinvazija

Antinelegaluinvazija portretas
Turi kiausius vengrai. O message klapciukaujam europos isdavikei Merkel it "praturtinam" Europa jais.

Pagarba

Pagarba portretas
Vengru Tautai,palaikom ir mes ju siekius!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių