Quantcast

Vengrija baigė statyti nuo migrantų saugantį barjerą

  • Teksto dydis:

Nuo migrantų saugoti turintis spygliuotos vielos barjeras palei Vengrijos sieną su Europos Sąjungai (ES) nepriklausančia Serbija baigtas, vėlai šeštadienį paskelbė Vengrijos gynybos ministerija.

„Dvi dienos iki rugpjūčio 31-osios termino pirmoji sienos uždarymo dalis buvo baigta“, – sakoma ministerijos pareiškime, kurį paskelbė valstybinė naujienų agentūra MTI.

Tačiau šis barjeras iš trijų spygliuotos vielos rulonų palei 175 km sieną nesutrukdo žmonėms praeiti, neseniai įsitikino AFP reporteriai.

Dar turi būti pastatyta 4 m aukščio tvora, kurią jau stato Vengrijos armija ir kuri „taip pat saugos nuo neteisėtai sieną kertančių asmenų“, nurodė Gynybos ministerija.

Šiuo metu sieną kontroliuoja maždaug 1 tūkst. pasienio policijos pareigūnų, o nuo rugsėjo 1-osios jų bus dar 2 tūkst., sako vyriausybė.

Vengrija, priklausanti ES ir Šengeno zonai, šiemet sulaikė daugiau kaip 140 tūkst. migrantų, atvykusių iš Serbijos.

Vien praėjusią savaitę, migrantų srautui pasiekus rekordinį lygį, sieną kirto maždaug 10 tūkst. žmonių.

Didžioji dauguma jų atėjo per Vakarų Balkanus ir nori keliauti toliau į Vakarų Europos šalis, tokias kaip Vokietija ir Švedija.

Briuselis kritikavo Vengrijos premjero Viktoro Orbano dešiniojo sparno vyriausybę už minėtą barjerą, apie kurio statymą buvo paskelbta birželį.


Šiame straipsnyje: VengrijaSerbijamigrantai

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Labai teisingai. Juk jie yra valstybinės sienos pažeidėjai.

Gytas

Gytas portretas
Kas 50 metru dar reikia statyti po ginkluota kariski, kitaip sio "amaro" niekas nesustabdys.

Butina keisti sia betvarke

Butina keisti sia betvarke  portretas
Sienas netik statyti reiki bet ir jas saugoti zodziu pasienieciamss reikia dirbti savo darba tik klausimas ar vengrai darbstus zmones. O emigrantus butina masiskai grazinti atgal tik tada jie supras kad beprasmiska betkokia kaina rizikuoti gyvybe ir emigruoti i Vengrija ar Italija. Butina keisti Dublino sutarti kuri numato kad emigrantams priplaukus tos salirs teritorinius vandenis leisti jiems likti toje salyje ir joje but apgyvendintais.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių