Quantcast

Vatikano ekspertas asmeniškai apklaus įtariamą Čilės pedofilijos skandalo auką

  • Teksto dydis:

Vatikano ekspertas lytinių nusikaltimų tyrimui pakeitė savo planus ir skris į Niujorką, kad asmeniškai galėtų išklausyti vienos lytinį išnaudojimą Čilėje patyrusios aukos liudijimą po to, kai popiežius Pranciškus ignoravo jo prašymą jį išgirsti.

Apie sprendimą pakeisti apklausą internetu į tiesioginę buvo paskelbta po naujienų agentūros „Associated Press“ pranešimo, kad 2015 metais popiežius buvo gavęs laišką iš Juano Carloso Cruzo (Chuano Karloso Kruso), galimai nukentėjusio nuo vieno Čilės kunigų pedofilų.

J. C. Cruzas popiežiui rašė, kad vienas iš kunigo protežė vyskupas Juanas Barrosas (Chuanas Barosas) matė, kaip jis buvo išnaudojamas, bet nieko nedarė. J. Barrosas šiuos kaltinimus paneigė.

Vatikanas praėjusią savaitę pranešė, kad Maltos arkivyskupas Charles'as Scicluna (Čarlzas Šikluna) vyks į Čilę „išklausyti tų, kas išreiškė troškimą pateikti detalių“ apie vyskupą J. Barrosą. Iš pradžių buvo planuota, kad J. C. Cruzo apklausa vyks internetu per „Skype“, tačiau antradienį jis nurodė, kad su ekspertu susitiks asmeniškai.

Tai pirmas žinomas kartas, kai Vatikanas pradeda visapusišką tyrimą dėl įtariamo lytinių nusikaltimų dangstymo. Toks žingsnis galėtų pakurstyti reikalavimus Vatikanui aktyviau tirti ir bausti hierarchus, pro pirštus žiūrinčius į kunigus, kurie žagina ir tvirkina vaikus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių