Quantcast

Vatikanas atsitraukė nuo popiežiaus teiginio apie pagalbą homoseksualiems vaikams

Vatikanas pirmadienį atsitraukė nuo popiežiaus Pranciškaus rekomendacijos tėvams nuvesti savo homoseksualių polinkių turinčius vaikus pas psichiatrą.

Tai jis pareiškė spaudos konferencijoje, kuri buvo surengta lėktuve jam grįžtant iš dviejų dienų viešnagės Airijoje. Tačiau vėliau ši frazė buvo pašalinta iš oficialios ataskaitos apie jo vizitą, teigiant, kad popiežius nenorėjo pasakyti, jog homoseksualumas yra psichikos liga.

Atsakydamas į vieno žurnalisto klausimą, ką jis pasakytų galimai homoseksualaus vaiko tėvams, pontifikas atsakė: „Jei (homoseksualūs polinkiai) pasirodo vaikystėje, psichiatrija gali daug (...). Jei jie pasirodo po 20 metų, tada kitas atvejis“.

Katalikų bažnyčios vadovas pridūrė, kad ignoruoti homoseksualių polinkių turintį vaiką būtų „tėvystės ar motinystės klaida“.

Tačiau popiežiaus kanceliarijai paskelbus rašytinį popiežiaus atsakymo variantą, nuoroda į psichiatriją buvo pašalinta.

Paklausus kodėl, Vatikano atstovė agentūrai AFP sakė, kad tai buvo padaryta siekiant „neiškreipti Šventojo Tėvo minčių“.

„Aišku, kad kalbėdamas apie „psichiatriją“, popiežius tiesiog norėjo pateikti pavyzdį, ko galima imtis. Tačiau tuo žodžiu jis nenorėjo pasakyti, kad (homoseksualumas) yra psichikos liga“, - patikino atstovė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ir mes tokį @#$#@ nusiteikę iškilmingai priimt?

Pykts

Pykts portretas
Žodžiu, pederastija gavo palaiminimą. Nusišikt jiems ant šventraščio.

geri

geri portretas
kom tik pridursiu popiezius bando gelbet savo baznycios /tarnus/ veidmainiskai pareiksdamas ir kaltindamas vaikus buktai ne kunigai o vaikai kalti tuo jis tik labiau uzastrina griuvancia vatikano morale ir tik 2 iseitys panaikint celibata ar paciam atsistatydint lieka ka padare vokietis......
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių