Quantcast

Vašingtonas ruošiasi Latvijoje statyti karinius objektus

  • Teksto dydis:

Latvija ir JAV planuoja pasirašyti susitarimą dėl bendradarbiavimo gynybos srityje, leisiantį amerikiečiams Latvijoje dalyvauti karinių objektų statybose ir juos naudoti.

Šis dokumentas susijęs su nuolatiniu ir ilgalaikiu amerikiečių karių buvimu Latvijoje.

Įstatymo projekto anotacijoje pažymima, kad šiuo metu šalys aktyviai bendradarbiauja ir dėl nuolatinio bei ilgalaikio amerikiečių karių buvimo Latvijoje reikia patobulinti įstatymų bazę, taip pat detaliai apibrėžti ginkluotųjų pajėgų bei su jomis susijusių asmenų teises ir pareigas.

Įstatymų bazės išplėtimas leis ir toliau gauti iš JAV kolektyvinės gynybos garantijas, rašoma anotacijoje.

Norminio teisės akto projektas numato JAV ginkluotosioms pajėgoms laisvą prieigą prie karinės infrastruktūros objektų Latvijoje ir galimybę vykdyti statybos darbus šiuose objektuose.

Nauji ir rekonstruoti pastatai priklausys Latvijos valstybei, tačiau amerikiečiai kariai galės jais naudotis, kiek reikės. Vėliau šalys susitars dėl objektų perdavimo sąlygų.

Palankesnės sąlygos

Be to, susitarimas dėl bendradarbiavimo leis amerikiečių kariškiams įvežti asmeninio naudojimo prekes nesumokėjus importo muitų ir mokesčių.

Susitarimas taip pat numato, kad Latvijos teritorijoje bus pripažįstamas amerikietiški vairuotojo pažymėjimai ir bus supaprastintos įvažiavimo sąlygos.

Dokumentas taip pat numato supaprastinti įvažiavimo ir buvimo šalyje sąlygas JAV ginkluotųjų pajėgų civilinio personalo nariams ir kontraktininkams.

Be to, Latvija pripažins Jungtinėse Valstijose išduotus profesinius sertifikatus ir licencijas. JAV orlaiviai, laivai ir sausumos transporto priemonės nebus tikrinami negavus Amerikos žinybų leidimo.

Šiuo metu JAV ir kitų NATO valstybių ginkluotųjų pajėgų buvimo Latvijoje statusą nustato 1951 m. NATO pasirašyta sutartis, prie kurios Latvija prisijungė 2004-aisiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas valdo

Kaunas valdo portretas
Šaunuoliai Latviai žino kaip apsiginti nuo Rusijos

NATO

NATO portretas
Na ir šaunuoliai latviai kad pasirašė sutarti su amerikiečiais. Dabar galė būti saugesni, nes turint tokį kaimyną okupantą visko galima tikėtis. O kas liečia okupacija, kad tik būtų Baltijos šalyse toks pragyvenimo lygis kaip Amerikoje. Ne toks kaip rusine, minimali alga 80 euru

Dabar

Dabar portretas
galės džiagtis ne tik statybomis, bet ir veiksmais, po kurių įmanomas ir sukeltas žemės drebėjimas kaip Jamaikoje. Juk darys visokius bandymus ant žemės, kurių nieks neturės teisės tikrinti. Na ir lochai...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių