Quantcast

Varšuvoje didelis ūkininkų ir taksistų protestas sutrikdė eismą

  • Teksto dydis:

Lenkijos sostinėje ūkininkai ir taksistai trečiadienį surengė didelį protestą, smarkiai sutrikdžiusį eismą Varšuvos centre, pranešė visuomeninis radijas.

Ūkininkai reikalauja, kad pusė prekybos centruose parduodamų maisto prekių būtų lenkiški produktai ir kad jie būtų žymimi kilmės šalį žyminčiomis vėliavėlėmis, sakoma visuomeninio radijo naujienų agentūros IAR pranešime.

Protesto akcija, prasidėjusi 8 val. vietos (7 val. Lietuvos) laiku Zawiszos (Zavišos) aikštėje, smarkiai sutrikdė tramvajų ir autobusų eismą. Apie pietus protestuotojai patraukė į netoliese esančią Dmowskio (Dmovskio) žiedinę sankryžą.

Eitynių dalyviai nešė karstą su užrašu „Lenkijos žemės ūkis A.D. 2019), pasak profesinės sąjungos „AGROunia“ vadovo Michalo Kolodziejczako (Michalo Kolodzeičako), simbolizuojantį „paskutinę vinį į Lenkijos žemės ūkio karstą“.

Keli šimtai protestuotojų elgėsi ramiai, o organizatoriai perspėjo, kad eitynėse negali dalyvauti jokie asmenys, turintys pavojingų medžiagų arba įrankių.

Demonstrantai taip pat reikalauja pašalinti ūkininkų savivaldos trūkumus ir imtis žemės ūkio rūmų reformų, atlikti ūkininkų profesinių sąjungų auditą.

Praeitą mėnesį Zawiszos aikštėje susirinkę ūkininkai degino padangas ir barstė obuolius, o vidaus reikalų ministras Joachimas Brudzinskis tąsyk pasmerkė protestuotojų „chuliganiškus“ veiksmus.

Vasarį iš visos Lenkijos susirinkę ūkininkai surengė demonstraciją prie prezidentūros, reikalaudami apriboti maisto produktų importą.

Žemės ūkio ministras Janas Krzysztofas Ardanowskis (Janas Kšyštofas Ardanovskis) tuo metu sakė, kad šie protestai yra „politinis projektas“ ir kaltino ūkininkus „visiškai neišmanant“ nacionalinių ir Europos Sąjungos institucijų vaidmens formuojant žemės ūkio politiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

OK

OK  portretas
O ką veikė taksistai?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių