Quantcast

Varšuvoje atidarytas naujas Amerikos žydų komiteto biuras

  • Teksto dydis:

Varšuvoje pirmadienį buvo iškilmingai atidarytas naujas Amerikos žydų komiteto (AJC) biuras.

AJC, jau 111 metų gyvuojanti organizacija, kurios centrinė būstinė įsikūrusi Niujorke, taip pat seniai veikia Vidurio ir Rytų Europoje.

Ji buvo pirmoji žydų organizacija, paraginusi pripažinti Rytų ir Vakarų Vokietijų susivienijimą po Berlyno sienos griūties. Be to, ji rėmė Vidurio ir Rytų Europos valstybių siekius tapti Europos Sąjungos bei NATO narėmis.

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda) pasveikino AJC Lenkijoje, ir sakė, kad lenkai „iki šiol su dėkingumu prisimena jūsų paramą mūsų siekiams“.

„Esu įsitikinęs, kad tai suteiks papildomą postūmį transatlantiniam bendradarbiavimui“, – sakė jis pranešime, kurį pirmadienio vakarą per iškilmingą atidarymo ceremoniją perskaitė prezidento patarėjas.

Pasak organizacijos, jį yra įsipareigojusi remti demokratijas, nes tiki, jog atviros ir tolerantiškos visuomenės užtikrina didesnį saugumą žydams bei kitoms mažumoms.

Varšuvoje įsikūręs naujasis AJC biuras rūpinsis žydų reikalais Lenkijoje, Vengrijoje, Čekijoje, Slovakijoje, Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

Jo veiklos prioritetai – remti regiono gerus santykius su Izraeliu ir Jungtinėmis Valstijomis, nes šie ryšiai laikomi esminiu dalyku, užtikrinančiu geopolitinį saugumą žydams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių