Quantcast

Vaikų skiepai Italijoje – jau privalomi

  • Teksto dydis:

Italijos vyriausybė išleido įstatymą, numatantį, kad į darželius ir mokyklas gali būti priimami tik vaikai, paskiepyti nuo virtinės ligų.

Priimti tokį įstatymą paskatino tymų atvejų pagausėjimas.

„(Bus) privalomi tam tikri skiepai, kurie iki šiol buvo tik rekomenduojami“, – penktadienį po vyriausybės posėdžio, kurio metu buvo patvirtinta naujoji tvarka, sakė premjeras Paolo Gentiloni (Paolas Džentilonis).

Norint užregistruoti vaikus į valstybinius darželius ir pradines mokyklas iki šešerių metų amžiaus, reikės būti paskiepijus vaiką nuo 12 ligų. Vaikui sulaukus šešerių – nuo šio amžiaus mokyklos lankymas Italijoje yra privalomas – tėvams bus skiriamos baudos, jei jų vaikai nebus paskiepyti.

Privaloma bus skiepyti nuo šių ligų: poliomielito, difterijos, stabligės, hepatito B, bakterijų Haemophilus influenzae B infekcijos (Hib), meningokokinių infekcijų B ir C, tymų, raudonukės, kiaulytės, kokliušo ir vėjaraupių.

„Siunčiame labai stiprų signalą visuomenei“, – sakė sveikatos apsaugos ministrė Beatrice Lorenzin (Beatričė Lorencin).

Švietimo ministerija šiuo klausimu demonstravo santūrumą, o opozicinis „Penkių žvaigždučių judėjimas“, – prieštaravimus, tarp kurių buvo tvirtinimas, kad reforma yra dovana farmacijos kompanijoms.

B. Lorenzin privalomų skiepų siekė patrigubėjus tymų atvejų skaičiui, daugiausia dėl to, kad vaikai neskiepijami nuo šios ligos.

Jos ministerija dėl ligos protrūkio kaltino netikrus aliarmus, kurie lėmė, kad nuo tymų paskiepytų dvimečių sumažėjo iki 85 proc. 2015 metais. Prieš kelerius metus tokių vaikų buvo daugiau kaip 90 procentų.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) rekomenduoja skiepyti 95 proc. vaikų, kad būtų išvengta pavojingų protrūkių.

Nors paprastai tymai sukelia palyginti nesunkius simptomus, komplikacijos gali būti mirtinos. Per praėjusią didelę epidemiją Italijoje buvo užregistruota 18 tūkst. tymų atvejų. Penkiolika jų baigėsi mirtimi.

Skiepų klausimą Italijoje lydi platesni klausimai dėl dezinformacijos ir netikrų naujienų, kurių skleidimu centro kairiųjų administracija kaltina populistinį „Penkių žvaigždučių judėjimą“.

B. Lorenzin praėjusį mėnesį priekaištavo visuomeniniam transliuotojui „Rai“, dėl laidos apie vakcinos nuo gimdos kaklelio vėžį sukeliančio viruso galimą šalutinį poveikį.

Be to, Italija yra tarp šalių, kuriose labiausiai išplito panika dėl įtarto ryšio tarp vakcinos nuo tymų, kiaulytės ir raudonukės (MMR) bei autizmo, nors tyrėjai šią prielaidą jau yra paneigę.


Šiame straipsnyje: Italijaskiepaivaikų skiepai

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Skiepai - kaip ir kažkada visuotinis švitinimas radiacija TBC nustatymui.

Anonimas

Anonimas portretas
pats tu klounas, be žalio supratimo

Opa!

Opa! portretas
Va dabar ir musu klounai prades.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių