Quantcast

Rusija ir Kuba ragina JAV dar kartą susimąstyti dėl branduolinės sutarties

  • Teksto dydis:

Rusija ir Kuba penktadienį paragino JAV persvarstyti savo ketinimus nutraukti Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų sutartį (INF) su Rusija, teigdamos, kad šis žingsnis turės itin neigiamų pasekmių tarptautiniam saugumui, informuoja „Reuters“.

Spalio 20 d. JAV prezidentas pranešė, kad JAV ketina nutraukti šią sutartį, nes Rusija, tariamai, pažeidinėja susitarimo sąlygas. Maskva tai neigia.

INF sutartį 1987 metais Vašingtone pasirašė paskutinis Sovietų Sąjungos vadovas Michailas Gorbačiovas ir tuometis JAV prezidentas Ronaldas Reaganas. Ji įsigaliojo 1988 metų birželio 1 d.

Raginimas Jungtinėms Amerikos Valstijoms pakartotinai apsvarstyti savo sprendimą pateiktas bendrame Rusijos ir Kubos pranešime, paskelbtame po Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Kubos prezidento Miguelio Diazo-Canelio susitikimo Maskvoje.

Ketvirtadienį vakare Kubos prezidentas atvyko į Rusiją su trijų dienų trukmės oficialiu vizitu.

Kaip praneša naujienų agentūra TASS, Kubos prezidentas taip pat pakvietė V. Putiną 2019 metais apsilankyti Kuboje.

„Atsižvelgiant į jūsų vizito svarbą, norėtume pakviesti jus 2019 metais dar kartą apsilankyti Kuboje, bus praėję penkeri metai nuo to momento (paskutinio V. Putino vizito Kuboje)“, - per pokalbius Kremliuje sakė M. Diazas-Canelis.


Šiame straipsnyje: RusijaKubaVladimiras Putinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
Rusams reikėjo mąstyti prieš dešimtį metų. Bebandydami apmulkinti kitus, apsimulkino patys.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių