Quantcast

V. Putinas: JAV žinojo Turkijos numušto Rusijos lėktuvo maršrutą

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pareiškė, kad Maskva buvo pateikusi Jungtinėms Valstijoms išankstinę informaciją apie savo lėktuvo, kuris buvo numuštas Turkijos prie sienos su Sirija, maršrutą.

„Amerikos pusė, vadovaujanti koalicijai, kuriai priklauso Turkija, žinojo mūsų lėktuvų skrydžių padėtį ir laiką, o mums buvo smogta kaip tik toje vietoje ir tuo laiku“, – V.Putinas sakė Kremliuje per bendrą spaudos konferenciją su Prancūzijos prezidentu Francois Hollande'u (Fransua Holandu).

„Kalbant apie tai, kad mūsų lėktuvų neva neatpažino Turkijos oro pajėgos – to negali būti, neįmanoma, – pridūrė jis. – Visa tai nesąmonės, atsikalbinėjimai.“

V.Putinas pabrėžė, kad ant Rusijos lėktuvų „yra atpažinimo ženklai, ir jie gerai matomi“.

„Mūsų nuomone, kad yra veikianti koalicija, o Turkija – šios koalicijos narė, kuri privalėjo žinoti, kad ten dirba būtent Rusijos aviacija. Kokia gi dar? – tęsė jis. – Na, o jeigu jie būtų sužinoję, kad tai amerikiečių lėktuvas, ar būtų smūgę Amerikos (lėktuvui)?“

Prieš derybas su F.Hollande'u V.Putinas ir Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) apsikeitė dygiais komentarais: Rusijos lyderis sakė laukiantis Ankaros atsiprašymo, o R.T.Erdoganas atmetė tokią galimybę.

V.Putinas ketvirtadienį pavadino nesąmone Turkijos pareiškimą, kad ji nebūtų numušusi to lėktuvo, jeigu būtų žinojusi, kad jis priklauso Rusijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geras

Geras portretas
Putinas yra pasigailėtinas kacapų tironas. Turkai visuomet juos muša ir muš..

tam kaunas1

tam kaunas1  portretas
nusmurgėli, raudonoji beretka, varyk į tą pasmirdusią raudonąją aikštę, pulk ant kelių prieš mauzoliejų ir melskis, melskis tol, kol tavo ikona išsiropš iš karsto. Teisingai Turkija padarė, padarys tai ir dar sykį, nes niekas, apart sirų teroristų, ruskių nepalaiko. taigi, prisiplakusi Lietuvoje šiukšle, ar jau gavai naujų nurodymų iš liliputino trolių universiteto?

poh

poh  portretas
turkai reme teroristus
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių