Quantcast

V. Putinas: JAV ir Rusijos dialogas – pasaulinio saugumo raktas

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį pareiškė, kad Maskvos ir Vašingtono santykiai yra pagrindas stabilumui pasaulyje užtikrinti, ir paragino dialogą grįsti „lygybe ir pagarba“.

JAV nepriklausomybės dienos proga JAV prezidentui Barackui Obamai (Barakui Obamai) išsiųstame laiške V.Putinas pažymi, kad JAV ir Rusijos santykiai yra „esminis veiksnys stabilumui ir saugumui pasaulyje užtikrinti, nepaisant skirtumų“ tarp šių šalių.

„Rusija ir Jungtinės Valstijos gali rasti sunkiausius tarptautinių problemų sprendimus ir efektyviai veikti prieš globalias grėsmes bei iššūkius“, – sakoma V.Putino telegramoje, nurodė Kremlius.

Tai reikia daryti „dialogą grindžiant lygybės ir pagarbos vienas kito interesams principais“, pažymima laiške.

Nuo konflikto su Ukraina pradžios Rusijos retorika JAV atžvilgiu buvo vis labiau priešiška. Maskva tvirtina, kad Vakarų sankcijos Rusijai dėl jos vaidmens karo veiksmuose Ukrainoje esančios JAV spaudimo Europos Sąjungos šalims rezultatas.

Praėjusį mėnesį Rusijos prezidento saugumo tarybai vadovaujantis Nikolajus Patruševas apkaltino Jungtines Valstijas siekiu sunaikinti Rusiją kaip valstybę.

Rusijos karinė vadovybė NATO pajėgų buvimą Europos rytuose vadina didžiausia grėsme Rusijos saugumui.

Vis dėlto V.Putinas bendravo su B.Obama, siekdamas aptarti terorizmo grėsmę, ypač kylančią iš vadinamosios „Islamo valstybės“. Rusijos prezidentas pavedė užsienio reikalų ministrui Sergejui Lavrovui diskutuoti su JAV valstybės sekretoriumi Johnu Kerry (Džonu Keriu) apie bendrą kovos su terorizmu strategiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rikis

Rikis portretas
Suknistas okupantas, dialogo užsimanė. Kai musulmonai radikalai pabezdėjo, tuoj amerikonu bendravimo prašyt pradėjo. Laisve Ukrainai, tu fašistinis lilipute.

Jelenočka

Jelenočka portretas
Jei Nato nelįs į rytų bloką, karo nebus, nes rusai nelįs į Nato .Rusai ir vokiečiai prisimena dar kiek kainuoja kariauti, todėl ir nenori nei tie, nei tie. Ir neiškraipykit faktų ir realybės.

Tam, ,putleri "

Tam, ,putleri "  portretas
O ką jis turi grąžinti : Kryme rusai juk patys ,,pabėgo "nuo Ukrainos, o jų ten bene 90 %. Laisva demokratija -negalima liaudies, ,neklausyti " ir kenkti jai. Na o Königsberg vokiečiai nereikalauja atgal, kas norėjo iš vokiečių sugrįžo į Königsberg žemes ir gražiai įsikūrė ir normaliai sutaria su rusais. Na, o Memelio krašto juk jis nevaldo, tai ir grąžinti negalėtų. ...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių