Quantcast

V. Putinas ir B. Obama kalbėjosi telefonu

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) surengė atviras derybas Sirijos klausimu, Vašingtonui susirūpinus dėl to, kad Turkija, likus kelioms dienoms iki numatomo paliaubų susitarimo įsigaliojimo, apšaudė kurdų kovotojų objektus Sirijos šiaurėje.

V.Putinas atsiliepė į B.Obamos skambutį ir abi šalys „pozityviai įvertino“ šio savaitgalio derybų Miunchene rezultatus, sakoma Kremliaus pareiškime, kuriame pokalbis vadinamas „atviru ir dalykišku“.

Rusijos lyderis pakartojo, kad Sirijoje, kur Maskva nuo rugsėjo antskrydžių kampanija remia režimo sausumos operacijas, reikia vieningos antiteroristinės koalicijos.

Lyderiai „sutarė aktyvinti bendradarbiavimą per diplomatines agentūras ir kitas struktūras, kad būtų įgyvendinta deklaracija, (penktadienį) paskelbta Miunchene“, sakoma pareiškime.

Maskva šią savaitę perspėjo, kad nebūtų jokios intervencijos į Sirijos teritoriją – Ankarai svarstant galimybes surengti sausumos kariuomenės puolimą su Saudo Arabijos kariais ir iš artilerijos pabūklų apšaudant Sirijos režimo bei kurdų, kuriuos remia Maskva, pozicijas.

Sekmadienį interviu kanalui „Euronews“ Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas sakė, kad Sirijos prezidentas Basharas al Assadas (Bašaras Asadas) yra vienintelė teisėta jėga šioje šalyje ir kad jo nušalinimas sukeltų „chaosą“.

„Jums tai gali patikti arba ne, bet jis yra valdantis prezidentas“, – sakė D.Medvedevas, kurio žodžiai buvo išversti į anglų kalbą.

„Jei mes ištrauksime jį iš šios struktūros, bus chaosas – kaip ne kartą matėme daugelyje Artimųjų Rytų šalių“, – sakė D.Medvedevas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nika

Nika portretas
Teisingai,jei jis bus nusalintas,bus kaip Ukrainoje,nes jis yra isrinktas teisetai,tik ju tauta gali pati spresti.Jei Ukrainoje butu leista Janukoviciui baigti kadencija,o ne suvakaru pagalba vykdyti karini perversma butuisvengta beprasmiu mirciu,kraujo o juk cia viskas vyko tik del turciu didelio apetito.Matome kasdabar darosi,turciai vieni kitiems kanda i gerkles,kadtik sugriebtu daugiasu turto.Ar as neteisi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių