Quantcast

V. Putinas Graikijoje tariasi dėl investicijų

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putrinas šiemet pirmą kartą apsilanko Europos Sąjungos šalyje, atvykęs oficialaus dviejų dienų vizito į Graikiją, kur numatyta užsukti ir į krikščionių ortodoksų vienuolyną.

Šioje itin stipriai saugomoje kelionėje tikimasi kad V.Putinas daugiausia dėmesio skirs bendradarbiavimui energetikos srityje bei Rusijos investicijoms, kai susitiks su Graikijos ministru pirmininku Aleksi Cipru (Alexis Tsipras).

Atėnai tradiciškai palaikio artimus ryšius su posovietine Rusija, nepaisydama šiai taikomų ES sankcijų.

„Dabarf sunkūs laikai visiems – ir ekonomikos, ir tarptautinio saugumo plotmėje“, – pažymėjo V.Puitnias susitikdamas su Graikijos prezidentu Prokopiu Pavlopulu (Prokopis Pavlopoulos).

„Mes turime išnagrinėti šias problemas ir ieškoti sprendimo. Neatsitiktinai, viena tokia galimybė iškilo Graikijoje – šalyje su kuria mes turime turime tvarius ir istorinius ryšius“ – sakė V.Putinas.

V.Putinas į Graikiją atvyko su užsienio reikalų ministru Sergejui Lavrovu ir aukšto rangos naftos ir dujų pramonės pareigūnais.

Atėnų oro uoste Rusijos prezidentą pasitiko gynybos ministras Panas Kamenas (Panos Kammenos), o virš galvų per sutikimo ceremoniją praūžė karinių oro pajėgų lėktuvai F-16.

Bendro tikėjimo pamatas

Viešėdamas Atėnuose V.Putinas kartu su A.Cipru atidengs Andrejaus Rubliovo įžymią ikoną, vaizduojančią Viešpaties dangun žengimą, kurią Maskvos Tretjakovo meno galerija paskolino Bizantijos ir krikščionių muziejui.

Šeštadienį Rusijos lyderis taip pat dalyvaus rusų bendruomenės įsikūrimo Atono kalno vienuolių respublikoje Šiaurės Graikijoje 1000-ųjų metinių minėjime.

Prezidentą lydintis Rusijos Ortodoksų Bažnyčios patriarchas Kirilas taip pat sakė, kad dalyvaus iškilmėse Atono kalne, kuris yra viena švenčiausių vietų krikščionims ortodoksams; čia jau tūkstantį metų yra Šv.Panteleimono vienuolynas.

Rusija ir Graikija yra daugiausia ortodoksiškos valstybės ir palaiko glaudžius religinius ryšius. V.Putinas dažnai kalba apie savo stiprų tikėjimą, bet A.Cipras yra prisipažinęs, kad yra ateistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Haga

Haga portretas
Mesti juos is ES, o kremliniams grieztinti sankcijas.

nigga

nigga portretas
Puiku
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių