Quantcast

V. Putinas: Europa vargu ar liausis pirkusi rusiškas dujas

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį pareiškė nemanąs, kad Europos šalys liausis pirkusios gamtines dujas iš Rusijos, nes tiesiog nėra realios alternatyvos.

Anot jo, partnerėms Europoje atsisakyti Rusijos energijos išteklių, būtų mirtinas smūgis tų šalių konkurencingumui.

„Jeigu, tarkime, nutrauktume visiškai mūsų energijos išteklių tiekimą į ES šalis, ar norime mes to? Žinoma, ne. Kam mums tai daryti, kai turime tvarkingą klientą, kuris moka. Bet galima įsivaizduoti, kad tai įvyks mūsų partnerių Europoje valia? Aš sunkiai tai įsivaizduoju“, – kalbėjo V.Putinas susitikęs su tarptautinio diskusijų klubo „Valdai“ dalyviais Sočyje.

Europos Sąjunga, paskelbusi sankcijas Rusijai dėl krizės Ukrainoje, nerimauja, kad gamtinių dujų tiekimas iš Rusijos per Ukrainą gali nutrūkti šią žiemą, ir nori diversifikuoti dujų tiekimą.

V.Putino nuomone, nutrūkus dujų srautui iš Rusijos, alternatyva būtų Artimieji Rytai „su nemažesnėmis krizėmis, negu čia ir dabar, o galbūt, žymiai aštresnėmis – su nelaiminguoju ISIL (islamo džihadistais), ir dievai žino su kuo“.

„Tarkime, nafta ir skalūnų dujos iš JAV. Galima? Na, turbūt, kažkiek galima, bet kiek tai kainuos? Jeigu europiečiai imsis šito, tai bus tiesus kelias į savo konkurencingumo mažinimą, nes tai bus brangiau, negu mūsų vamzdinės dujos arba nafta mūsų vamzdynais arba trumpu pristatymo atstumu ir logistika iš Rusijos telkinių“, – kalbėjo V.Putinas.

„Taip būtų tiesiog užmuštas savo konkurencingumas. Aš net nežinau, kokia reikia būti kolonija Europoje tam, kad šito reikėtų imtis. Manau, kad sveikas protas laimės ir šito nebus“, – pareiškė Rusijos prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anai

Anai portretas
Negaliu atsistebėti tavo pasikėlimu.Tai simptomai rimto susirgimo.Gal net pavojingo.Iš kur esi?Ar ne iš Šviekšnos?

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Defliacija ir sąstingis eurozonoje - pavojus Lietuvai: Politikus, ypač vokiečių politikus, kaltiname, kad jie neleidžia išvengti defliacijos ir sąstingio eurozonoje. Prisimename, kaip dešimtmečiais Japoniją smaugė defliacija ir su jos sukeltas sąstingis. Euras ir netikusi politika smaugia mūsų ekonomiką. Defliacija ir sąstingis turi savo dinamiką ir inerciją. Jau vėlu maldauti politikus Vokietijoje, kad jie pradėtų remontuoti kelius. Įdomu, kad politika pradeda ir pribaigti eurą. Jau dabar Italijoje ir Ispanijoje jaunimo bedarbystė viršija 40 proc. Eurozonos žmonės nekentės tiek ilgai, kiek kentėjo stoiški japonai. Todėl paaštrėjusi politinė kova naikina eurą. Be reikalo kentėjome Vilniuje piko metu, kol mums tą eurą vežė. Greitai reikės kentėti, kai Lietuvos euro banknotus gabens sunaikinimui. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

Rusui

Rusui portretas
Ar eglės kankorėžį savo anuse turi, kad visos Tavo mintys tik apie sėdimąją ir tesisuka?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių